Clarion Hotel Sign in Stockholm – review

Clarion Hotel Sign

Met moederdag trakteerde ik mijn moeder op een citytrip Stockholm en ik koos toen voor Clarion Hotel Sign. Dit hotel ligt vlakbij het station van Stockholm maar toch heb je er geen last van het geluid. Ik had eerder al in het Clarion hotel in Malmö geslapen en de verwachtingen waren dus hooggespannen.

De kamers en faciliteiten

We kregen een kamer op de negende verdieping en hadden een prachtig zicht op het park dat voor het hotel gelegen was.  In het hotel zijn 4 liften. Elk met een eigen stijl: jazz, pop, rock, living. Leuk weetje: de muziek in het hotel is hetzelfde als in alle Clarions hotels in Scandinavië.

Clarion Hotel Sign

Op de 8ste verdieping is ook een Skybar. Ook Selma CitySpa vind je hier. Deze wellnessruimte is helaas niet inbegrepen en vrij duur als je er maar even naartoe wil, maar heeft wel een verwarmd buitenzwembad. Selma CitySpa is ook toegankelijk voor wie niet in het hotel verblijft.

Ontbijtbuffet

Het ontbijtbuffet is zeer uitgebreid met een warm en koud buffet van internationale en Zweedse gerechten. Het is eigenlijk enkel bij het ontbijt dat je merkt dat er veel volk in het hotel zit en het er erg luid aan toe kan gaan. De ontbijtruimte doet wat denken aan een refter van een groot bedrijf en tussen de gasten door is niet altijd tijd om de tafeltjes af te vegen. Dat is dan ook het enige minpuntje dat ik van het hotel kan opnoemen.

Architectuur

Het gebouw heeft een lichtjes overhellende gevel in spiegelglas. De gevel weerspiegelt op die manier het parkje van Norra Bantorget. Net als in Clarion Malmö Live heb je ook in Clarion Hotel Sign ramen van de vloer tot aan het plafond. Fan van! Wil ik thuis ook!

Clarion Hotel Sign

De architect van het hotel, Gert Wingårdh, is een van de meest gekende architecten van Zweden en won al 4 keer de Kasper Salinprijs (de meest prestigieuze prijs voor architectuur in Zweden). Hij is trouwens co-presentator van een van mijn favoriete Zweedse tv-programma’s Husdrömmar op SVT en stond ook in voor het ontwerp van Bildmuseet.

Ook voor het interieur deden ze beroep op vooraanstaande Scandinavische designers. Ik ben helemaal fan van de zetels van Arne Jacobsens. Wie doet er me eentje cadeau?

Clarion Hotel Sign

Nordic Choice hotels-lidmaatschap

De Clarion hotels maken deel uit van de Nordic Choice hotels. Als je vaak in Scandinavië overnacht is het de moeite waard om in te tekenen op hun loyaliteitsprogramma waarbij je voor gratis nachten kan sparen. Kleine kanttekening: na heel wat nachten had ik nog steeds niet genoeg punten verzameld om een gratis nacht te kunnen boeken in een bepaald hotel op een bepaalde dag.

Wie goed wil doen voor het milieu (en ook voor de kosten van het hotel, uiteraard) en sneller punten wil sparen kan kiezen voor een Green Stay. Je hangt dan voor een bepaald tijdstip een kaartje buiten dat ze je kamer niet moeten poetsen: zo krijg je extra punten (750 per nacht).

Tip: hier vind je de beste prijs voor Clarion Hotel Sign!

Praktisch

Hoe bereik je Clarion Hotel Sign? 

Clarion Hotel Sign ligt op een 500-tal meter van het Centraal Station van Stockholm. Wie wil kan nog een bus nemen die tot op Norra Bantorget, het plein voor het hotel, rijdt.

Adres: Östra Järnvägsgatan 35, Stockholm

Boek je kamer

Op zoek naar een centraal gelegen hotel met alle comfort? Dan is Clarion Hotel Sign wat je zoekt. Boek hier je hotel!

Andere hotels in de buurt

Booking.com

In de buurt

Pin for later

Bewaar dit artikel op Pinterest zodat je het later gemakkelijk terugvindt!