Lekker eten bij Oaxen Krog & Slip

Oaxen Krog & Slip

Helaas gesloten sinds december 2022.

Stockholm telt heel wat culinaire topadresjes. Eentje dat al even op mijn lijstje stond was Oaxen Krog & Slip op Djurgården. Ik overnachtte eerder al op de Prince van Orangiën die tot dezelfde groep behoort en aan de overkant van het water van het restaurant ligt maar een bezoekje aan hun restaurant was er nog niet van gekomen.

Oaxen Krog & Slip Stockholm

Oaxen Krog & Slip staat al enkele jaren hoog genoteerd in de lijstjes met beste restaurants van Stockholm. Je kan er zowel voor een snellere lunch als uitgebreid diner terecht. Zeker voor het diner is het aan te raden te reserveren. Het restaurant zit vaak weken van tevoren al vol. Als je graag op zeker wil spelen, kan je ook voor de lunch best reserveren.

Oaxen Krog & Slip Stockholm

Praline van 5 euro

Oaxen Krog & Slip serveert een beperkte kaart. Voor de lunch is er een wekelijks wisselende menu. De serveerschotels werden gewoon op tafel gezet en je kon jezelf bedienen. De porties waren ruim en we vonden het beiden erg lekker.

Zorg dat je nog wat plaats laat voor het dessert. Een van de desserts op de kaart is de Oaxen praline. Schrik niet van het prijskaartje. Je betaalt omgerekend zo’n 5 euro voor de praline. Als Belgen kijken we misschien vreemd op want er zit helemaal geen speciale vulling in. Het is gewoon een lekker stuk chocolade.

Oaxen Krog & Slip Stockholm

Ondanks de prijs van deze praline, valt een lunch bij Oaxen Krog & Slip heel goed mee qua prijs. Het water krijg je er gratis bij geserveerd en de service is onberispelijk. Je krijgt gezonde, eerlijke en lekkere gerechtjes en het is een ontzettend mooi kader met zicht op het water.

Oaxen Krog & Slip Stockholm

Oaxen Solo

Op vrijdagavond organiseert Oaxen een speciaal concept: SOLO. Je schrijft alleen in en sluit aan bij 9 andere mensen die elkaar niet kennen. De menu ligt vast en kost ongeveer 65 euro. Drank is naar eigen keuze en reken je op het einde apart af.

Ik mocht aanschuiven bij een diverse groep Stockholmers. Ideaal dus om mijn Zweeds te onderhouden! Ideaal als je alleen in de stad bent.

Praktisch

Hoe bereik je Oaxen Krog & Slip?

Oaxen Krog & Slip ligt op Djurgården, vlakbij het bruggetje naar Beckholmen. Wandel via Djurgårdsvägen en neem ter hoogte van Skansen de straat aan de overkant, richting water.

Adres: Beckholmsvägen 26, Stockholm (Djurgården)

Openingstijden

Het is aan te raden om te reserveren, zeker voor het diner. Reserveren en de recente openingstijden vind je op hun website.

In de buurt

Was jij al eens bij Oaxen Krog & Slip? Welk topadresje in Stockholm kan je me nog aanraden?

Pin for later

Bewaar dit artikel op Pinterest zodat je het later gemakkelijk terugvindt!

Oaxen Krog & Slip Stockholm