Café Rival – lunchen bij Benny van ABBA

Posted in Stockholm by

Café Rival

Stockholm is ook een beetje ABBA. Op verschillende plekken in de stad is er een link met de Zweedse popband. Natuurlijk is er het ABBA-museum maar je kan ook blijven slapen in het hotel van Benny Andersson, één van de ABBA-mannen. Omdat een overnachting in The Rival Hotel net boven mijn voorziene budget lag *knipoog*, nam ik genoegen met een lunch in het Café Rival.

The Rival Café (4)

Café Rival

The Rival Hotel opende in 2003 als het eerste boetiekhotel van Zweden. In hetzelfde gebouw en met een terras op het gezellige en zonnige pleintje, Mariatorget, heb je het Café Rival. Hoewel Benny een van de mede-eigenaars is, zijn er geen verwijzingen naar de populaire muziekgroep te vinden. In hetzelfde gebouw zit ook een theater/cinema. De film van Mamma Mia ging hier destijds wel in première en Benny zou zelf sporadisch te spotten zijn. Genoeg reden dus voor ABBA-fans om Café Rival op hun lijstje te zetten.

The Rival Café Rival (1)

Café Rival is, net als de lobby van het hotel, gezellig en stijlvol ingericht. Het geheel doet erg ‘bistro’ aan. In Café Rival kan je lekker lunchen. Ze hebben een ruim aanbod salades en wisselende lunchgerechten. Ik koos een quiche waar ook een fris slaatje bij geserveerd werd. Je bestelt aan de bar en wacht dan tot ze je bestelling aan tafel brengen. Dit duurde best een tijdje maar het was dan ook erg druk. Net zoals zo goed als overal in Zweden was het water gewoon inbegrepen en kon je dit zelf nemen.

Toen ik er in 2015 was, had je een code nodig om naar het toilet te gaan. Vond ik wel heel speciaal. Deze code staat op je kasticketje. Goed gevonden om toeristen buiten te houden die enkel gebruik komen maken van het toilet.

Affiliate

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like