Café Rival – lunchen bij Benny van ABBA

Café Rival Stockholm

Stockholm is ook een beetje ABBA. Op verschillende plekken in de stad is er een link met de Zweedse popband. Natuurlijk is er het ABBA-museum maar je kan ook blijven slapen in het hotel van Benny Andersson, één van de ABBA-mannen. Omdat een overnachting in The Rival Hotel net boven mijn voorziene budget lag *knipoog*, nam ik genoegen met een lunch in Café Rival.

Café Rival - Stockholm

The Rival Hotel

The Rival Hotel opende in 2003 als het eerste boetiekhotel van Zweden. In hetzelfde gebouw en met een terras op het gezellige en zonnige pleintje, Mariatorget, heb je Café Rival. Hoewel Benny een van de mede-eigenaars is, zijn er geen verwijzingen naar de populaire muziekgroep te vinden. In hetzelfde gebouw zit ook een theater/cinema. De film van Mamma Mia ging hier destijds wel in première en Benny zou zelf sporadisch te spotten zijn. Genoeg reden dus voor ABBA-fans om Café Rival op hun lijstje te zetten.

Selfie at Rival

Lunchen in Café Rival

Café Rival is, net als de lobby van het hotel, gezellig en stijlvol ingericht. Het geheel doet erg ‘bistro’ aan. In Café Rival kan je lekker lunchen. Ze hebben een ruim aanbod salades en wisselende lunchgerechten. Ik koos een quiche waar ook een fris slaatje bij geserveerd werd. Je bestelt aan de bar en wacht dan tot ze je bestelling aan tafel brengen. Dit duurde best een tijdje maar het was dan ook erg druk. Net zoals zo goed als overal in Zweden was het water gewoon inbegrepen en kon je dit zelf nemen.

Lunch bij Café Rival Stockholm

Toen ik er in 2015 was, had je een code nodig om naar het toilet te gaan. Vond ik wel heel speciaal. Deze code staat op je kasticketje. Goed gevonden om toeristen buiten te houden die enkel gebruik komen maken van het toilet.

code om naar wc te gaan

Café Rival praktisch

Openingstijden

Check de website voor de recente openingstijden.

Hoe bereik je Café Rival?

Café Rival ligt op Mariatorget, een zonnig pleintje aan Hornsgatan op Södermalm. Dichtstbijzijnde metrohalte: Mariatorget.

Adres: Mariatorget 1D, Södermalm (Stockholm)

Rival Stockholm

In de buurt

Pin for later

Bewaar dit artikel op Pinterest zodat je het later gemakkelijk terugvindt!

Café Rival Stockholm

Affiliate