Tehuset Kungsträdgården

Posted in Stockholm by
Tehuset Kungsträdgården

Als je van het Koninklijk Paleis naar Kungsträdgården wandelt, zie je al snel een standbeeld staan. Dit is het standbeeld van Karl XII. Vlak daarachter vind je tijdens de warmere helft van het jaar een theehuisje (Tehuset Kungsträdgården) waar het heerlijk zitten is.

Een terrasje in de koningstuin

Tehuset in Kungsträdgården is een vaste plek voor heel wat locals. Van zodra de zon verschijnt, troepen ze samen op het terras van dit theehuisje. Ze hebben een uitgebreide thee- en koffiekaart, serveren fika-gerechtjes en kleine snacks. Ik had er al verschillende keren fika. Hun ice tea en zelfgemaakte limonade is echt lekker!

In de jaren ’70 was nog even sprake dat de bomen daar plaats zouden moeten ruimen voor een metro-ingang. Gelukkig protesteerden de Stockholmers massaal en mochten de bomen blijven staan.

  • Tehuset Kungsträdgården

Like a local

Bestellen doe je aan de kiosk zelf. Daar is een portie geduld voor nodig. Niet alleen omdat het er vaak erg druk is maar ook omdat ze echt hun tijd nemen voor hun klanten. Ga dus net zoals de Zweden netjes in de rij staan en wacht geduldig je beurt af. Je kan van de wachttijd gebruik maken om je keuze te maken (desnoods met hulp van Google Translate want ik kan me niet herinneren dat de kaart ook in het Engels beschikbaar was). Betalen kan, net zoals op de meeste plekken in Zweden, ook met de kaart.

Pin for later

Tehuset Kungsträdgården
29 augustus 2017
/
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like

%d bloggers liken dit: