Taart eten bij Tårtan op Södermalm (Stockholm)

In een café met een naam die klinkt als taart, verwacht je uiteraard taart te kunnen eten. Die verwachting wordt bij Tårtan alvast ingelost. Ik neem jullie vandaag mee voor lekkere taart op Södermalm (Stockholm). Tårtan zit op de drukke baan, Hornsgatan, maar ligt doordat het wat hoger ligt, toch rustig. Je moet er dus een kleine klim voor over hebben maar bekijk het positief: dat zijn alvast wat calorieën die je er nog even afwerkt vooraleer je je tegoed doet aan een van de taarten van Tårtan.

Tartan Södermalm (5)

Fika bij Tårtan

In de toonbank liggen een tiental verschillende soorten taart. Moeilijke keuze want ze zien er allemaal even lekker uit! Ik koos uiteindelijk voor de framboostaart. Verder kan je bij Tårtan ook koekjes en bullar kopen voor bij de koffie. Ik nam er nog een biskvier bij. Sinds ik deze workshop volgde, bestel ik regelmatig eentje bij de fika.

Tartan Södermalm (6)

Voor de lunch serveren ze een dagens rätt. Toen ik er was was dat een verse vissoep met handgepelde garnalen voor ongeveer 15 euro. Hierbij werd een slaatje en brood geserveerd.
Tårtan is een gezellige en huiselijke plek waar de uitbaatster met veel warmte en liefde haar liefde voor fika deelt met alle Stockholmers en bezoekers die haar café ontdekken. Voor mij is dit één van de betere fika-plekken in Stockholm!