Vintervikens Trädgården, een pareltje in het groen

Vintervikens Trädgård

Ik was eigenlijk op zoek naar Vinterviken, omwille van de link met Alfred Nobel, toen ik op deze heerlijke tuin botste. Het doet een beetje denken aan Rosendals Trädgård maar is toch ook weer helemaal anders. Ik was er in het vroege voorjaar en er was dus nog niet zoveel groen te zien maar het heerlijke lentezonnetje maakte veel goed.

Vintervikens Trädgård

Eetplekje in het groen

Vintervikens Trädgården ligt in een groene oase en ook op je bord mag je vooral biologische en organische producten verwachten. Ze serveren zowat alles van ijsjes tot soep en huisgebakken brood. Je kan er ook terecht voor lekkere gerechtjes (beperkte, wisselende kaart maar wat ik al proefde was zeer lekker!) en een glaasje wijn.

Vintervikens Trädgård

Op zonnige dagen – eigenlijk vanaf dat de zon nog maar een beetje door de wolken piept – zit het terras al snel stampvol. Als het wat frisser is, kan je binnen in de Orangerie terecht. Daar kan je opwarmen bij de kachel.

Vintervikens Trädgård

Rond het tuincafé vind je onder meer een grote moestuin waar buurtbewoners ook zelf aan de slag kunnen gaan. Alle groenten en planten worden ecologisch geteeld.

Het domein wordt door een groep vrijwilligers uitgebaat. Hoewel het een frisse dag in april was, was er veel volk in de tuin. Eten bestellen doe je aan het eetkraampje. Zoals je van de Zweden mag verwachten, wacht iedereen netjes zijn beurt af in de (lange) rij. Dat wachten wordt beloond! Ik koos voor de zoete aardappel met truffelmayonaise. Een aanrader! In de buurt kan je lange wandelingen in de natuur (en langs de oevers van het Mälarenmeer) maken.

Vintervikens Trädgård

Praktische info Vintervikens Trädgård

Hoe bereik je Vintervikens Trädgården?

Vintervikens Trädgården ligt net ten zuiden van Södermalm, op een halfuurtje van Centralen. Neem de T-bana naar Aspudden. Van hieruit is het nog een goed kwartier stappen. Aan de halte vind je pijltjes die de richting aanwijzen.

Adres: Vinterviksvägen 30, Stockholm

Vintervikens Trädgård

Openingstijden

Vintervikens Trädgården is enkel open tijdens de lente en de zomer. In april zijn ze tijdens de weekends open van 11u tot 16u. In mei zijn ze door de week geopend van 11u tot 16u en in de weekends van 11u tot 18u. Tijdens de zomer, van juni tot augustus zijn ze elke dag open van 11u tot 21u.

Niet te missen: op 30 april houden ze een speciale avond voor Valborg (Walpurgisavond). Ze zijn dan open van 16u tot 22u. In december hebben ze ook een kerstmarkt.

Vintervikens Trädgård

In de buurt

  • Vinterviken

Pin for later

Bewaar dit artikel op Pinterest zodat je het later gemakkelijk terugvindt!

Vintervikens Trädgård Stockholm
Vintervikens Trädgården Stockholm