Fika in Lund: St: Jakobs Stenugnsbageri

St: Jakobs Stenugnsbageri

Toen ik de eerste keer in Lund was, passeerde ik aan St: Jakobs Stenugnsbageri. Het was februari en het had ’s morgens gesneeuwd. In een van de gezellige straten zag ik een rij mensen aanschuiven. Hier moest iets speciaals te doen zijn, dacht ik. De naam van deze bakkerij/koffiebar deed meteen een belletje rinkelen toen ik enkele maanden later opnieuw in Lund was en afgesproken had voor fika op deze plek. Misschien maakte ik ook een klein vreugdesprongetje bij het vooruitzicht. Ik zou snel weten waarom ‘Lundabo‘ hier stonden aan te schuiven.

Update: ondertussen veranderde de naam van St: Jakobs Stenugnsbageri naar Broder Jakobs Stenugnsbageri.

St: Jakobs Stenugnsbageri

Favoriete fika-plek in Lund

We hadden geluk. De wachtrij was tijdens de zomermaanden niet zo lang (Lund is een studentenstad). We bestelden koffie en warme chocolademelk en kardemummabullar. Mijn gezelschap nam er meteen ook enkele mee voor thuis. Toen ik een hap nam van mijn kardemummabulle wist ik meteen waarom het vaak zo druk was bij St: Jakobs Stenugnsbageri, en waarom ze er extra had gekocht. Dit was fika op zijn best: in een authentiek interieur (wie zegt dat koffiebars er allemaal hip moeten uitzien?!), met authentieke, lekkere producten.

St: Jakobs Stenugnsbageri

De warme chocolademelk bleek met echte chocolade gemaakt. Hier geen poeder dat ze in water of melk oplossen maar the real thing! Wie koffie bestelt kan gratis een påtår (een tweede keer) nemen. Het was er gewoon supergezellig zitten en ik voelde me plots ‘väldigt svensk’. Een adresje om te onthouden en zeker nog eens terug te gaan!

St: Jakobs Stenugnsbageri

Praktisch

Hoe bereik je Broder Jakobs Stenugnsbageri?

Broder Jakobs Stenugnsbageri ligt precies tussen het station van Lund en de kathedraal van Lund.

Adres: Klostergatan 9, Lund

Openingstijden

Deze bakkerij is op weekdagen open van 7u ’s morgens tot 19u ’s avonds. Op zaterdag sluiten ze om 17u. En op zondag zijn ze open van 9u tot 17u.

In de buurt

Pin for later

Bewaar dit artikel op Pinterest zodat je het later gemakkelijk terugvindt!

St: Jakobs Stenugnsbageri in Lund