Max Burgare

Max Burgare

Sinds ik Max ken, krijg je mij in geen Mc Donalds meer binnen! Niet dat ik vroeger fan was van Mc Do en andere fastfoodketens maar het gebeurde wel eens dat ik me liet vangen om daar binnen te gaan en het me dan even later al direct weer te beklagen. Niet zo bij Max Burgare. Deze Zweedse hamburgerketen pakt het volledig anders aan en als ik op de bus van Bromma naar Stockholm Centralen de eerste Max Burgare in de gaten krijg, begin ik al te denken aan welke burger ik deze keer zal kiezen.

Max hamburgare

5 x veggie

Ja, bij Max heb zelfs ik als vegetariër verschillende opties! Max Burgare heeft namelijk maar liefst (minstens) 5 vegetarische opties. Sommige burgers zijn zelfs geschikt voor vegans. Af en toe zit er ook een speciale versie bij zodat ik elke keer wel een nieuwe burger kan proberen. De halloumi-burger is voorlopig mijn favoriet.
Ik eet verder wel vis en ook de visburger kan ik echt aanraden. Wie liever een slaatje eet is bij Max Burgare niet beperkt tot de klassieke Ceasar salad. Een aanbod van meer dan 10 slaatjes, waaronder ook vegetarische opties wacht nog op me om uit te proberen. De sauzen van Max zijn trouwens zo populair dat je deze in de supermarkten (o.a. van ICA) kan vinden!

Zweedse duurzaamheid

Toch is Max Burgare ook gekend voor zijn lekkere hamburgers met vlees van Zweedse bodem. Bij alle producten die ze gebruiken houden ze rekening met de impact op het milieu en kiezen ze voor duurzaamheid. Zo zijn de nieuwe Max Burgare restaurants ook volledig energieneutraal!

In 1968 kwam het eerste Max hamburgerrestaurant er in Gällivare, in Lapland. De Zweedse hamburgerketen telt ondertussen meer dan 100 filialen. De meeste bevinden zich in Zweden maar ook in Noorwegen, Denemarken en zelfs de Arabische Emiraten kan je Max vinden. Ik ontdekte Max Burgare zelf voor het eerst in Kopenhagen. Wist je dat ze zelfs hun eigen radiokanaal hebben met enkel muziek van Zweedse artiesten?

Please, Max, kom naar België!

Zijn er dan geen minpuntjes bij Max? Toch wel, de restaurants in de grootsteden zijn niet altijd even netjes. En één keertje kreeg ik zelfs koude frieten mee (was take-away en er zat misschien 5 minuten tussen het hamburgerrestaurant en de plaats van opeten) maar ik nam al heel wat buitenlandse vrienden en kennissen mee naar Max en iedereen beaamt: we willen thuis ook een Max!

Pin for later

Bewaar dit artikel op Pinterest zodat je het later gemakkelijk terugvindt!

3 gedachten over “Max Burgare

    1. Haha, in Kopenhagen zit er ook één hé 😉 Ik vertrek volgende week weer en ik heb de voorbije dagen al een paar keer aan Max gedacht. Aftellen! 🙂

  1. Leuk artikel. Wij zijn in Zweeds Lapland even naar een MAX geweest. Je ziet ook nauwelijks McDonald’s hier in het noorden. Dus je moet ook gewoon 🙂

Reacties zijn gesloten.