Ikea Kungens Kurva, de grootste Ikea ter wereld

Ikea Kungens Kurva

Is er naast ‘fika‘ iets meer Zweeds dan de Ikea? Ook al is er in het centrum van Stockholm geen Ikea te vinden, toch kan je tijdens je citytrip in de Zweedse hoofdstad een bezoekje brengen aan een Ikea-vestiging. Niet zomaar een Ikea-vestiging! Ikea Kungens Kurva is de grootste Ikea ter wereld en dat lijkt me wel een bezoekje waard.

Gratis bus naar Kungens Kurva

Ikea Kungens Kurva ligt in Skärholmen, even ten zuiden van Stockholm. Op weekdagen kan je een gratis bus nemen dit meubelgrootwarenhuis. Deze bus vertrekt vanaf Vasagatan 10 (onder de brug), vlakbij het Centraal Station. Op het uur vertrekt de bus richting Ikea, op het halfuur keert de bus terug. De rit duurt ongeveer 20 minuten en je ziet zo ook stukken van Gamla Stan en Södermalm. Op de terugweg stopt de bus ook bij Hornstull, Fridhemsplan, Rådhuset en Centralen, het centraal station. De uren van de bus kan je ook op hun website terugvinden.

De geschiedenis van Ikea Kungens Kurva

Ikea Kungens Kurva opende in 1965, als tweede Ikea woonwarenhuis na die van Älmhult (waar je nu ook het Ikea-museum vindt). De architect C. Knutson liet zich voor het ronde gedeelte inspireren op het Guggenheim-museum in New York. Het resultaat is een doolhof met Scandinavisch design waar je gerust een dagje verloren kan lopen. Het was in deze Ikea dat ze het concept van het kinderspeelhoekje en het restaurant voor het eerst uittestte. Enkele jaren geleden kondigde Ikea aan dat ze een nieuwe Ikea gaan bouwen in Kungens Kurva. Tegen 2022 zou er niet ver van de huidige plaats een minstens even grote nieuwe Ikea moeten komen.

Pin for later

4 gedachten over “Ikea Kungens Kurva, de grootste Ikea ter wereld

  1. Leuk en informatief stukje, maar excusez moi voor mijn betweterigheid. Momenteel heeft Seoul met 59 000 m2 de grootste vestiging.
    Het museum in Älmhult is ook een regelrechte aanrader. Deze zomer hebben we daar een kijkje genomen, geweldig om in het museum meegenomen te worden in de geschiedenis van de woonwinkel.

Reacties zijn gesloten.