Shopping in Stockholm: Mall of Scandinavia

Mall of Scandinavia

Het op 1 na grootste shopping center van Scandinavië (het grootste in Zweden) ligt vlakbij Stockholm. Mall of Scandinavia is een dorp op zichzelf. Het complex telt ruim 200 winkels, restaurants,… Er is zelfs een grote IMAX-cinema (de enigste in Zweden). Mall of Scandinavia ligt in Solna, op amper 7 minuten met de metro van het Centraal Station.

Shop till you drop

Mall of Scandinavia is een populaire bestemming voor shopping liefhebbers. Op zaterdag zie je honderden tienermeisjes naar Mall of Scandinavia trekken om er een nieuwe outfit te scoren of om gewoon wat te window shoppen. Het shopping center en de winkels in het complex zetten erg in op beleving.

Mall of Scandinavia

Het grote voordeel van het overdekte shoppingparadijs is natuurlijk dat je het regenachtige of koude weer van Zweden even kan negeren. Een prima all-weather activiteit waar je even zoet bent. Er zijn 224 winkels: van de populaire ketens tot de luxueuzere designmerken. Deze luxe-merken zitten trouwens grotendeels geconcentreerd rond de centrale dwarsgang op de eerste verdieping, The Designer Gallery.

Mall of Scandinavia: praktisch

Het openbaar vervoer is de gemakkelijkste manier om de Mall of Scandinavia te bereiken. Je neemt de metro in het Centraal Station van Stockholm, richting Solna en na amper 7 minuten sta je aan de ingang van de Mall of Scandinavia. Wie met de wagen is, kan terecht op de grote parking waar zo’n 3500 auto’s geparkeerd kunnen worden. Vlakbij de Mall of Scandinavia vind je de Friends Arena, een evenementenhall waar regelmatig popconcerten plaatsvinden. Ook de finale van Melodifestivalen, de Zweedse preselecties voor het Eurovisiesongfestival, wordt hier georganiseerd.

De Mall of Scandinavia is elke dag open en dit van 10u tot 21u. Je vindt een overzicht van alle winkels en restaurants op hun website.

Mall of Scandinavia

Pin for later

Bewaar dit artikel op Pinterest zodat je het later gemakkelijk terugvindt!

Mall of Scandinavia