Uit eten in Göteborg: Byns Bistro

Toen ik in december in Göteborg was, had ik op voorhand wel wat research gedaan naar leuke adresjes (zoals dit) die ik absoluut niet wou missen maar ik had ook ruimte gelaten voor spontaniteit. De laatste avond wandelden we door de Tredjelånggatan (de derde langestraat) op zoek naar een leuk adresje. Er zijn zo 4 straten die parallel lopen en heel wat gezellige adresjes herbergen. We hadden niet gereserveerd en alle tafeltjes leken goed vol te zitten. Ook bij Byns Bistro.

Byns Bistro Göteborg (1)

Gezelligheid troef

We hadden geluk. Na een drankje aan de bar, kregen we een tafeltje te pakken. Het restaurant was erg gezellig qua setting. Dat ze er ’s avonds ook regelmatig optredens in de bar organiseren moet je er dan wel bijnemen. Toen wij er waren begon het optreden tegen dat ons dessert bijna op was dus het stoorde niet echt. Integendeel, het zorgde voor extra sfeer. Het restaurant was tegen dan ook bijna leeggelopen en de bedrijvigheid naar de bar verlegd.

Op het menu van Byns Bistro

De menukaart van Byns Bistro zag er veelbelovend uit. Ik koos voor de vissoep. Telkens ik in Zweden voor vissoep kies, ben ik aangenaam verrast. De smaken zaten perfect, mooie stukken vis en duidelijk allemaal vers gemaakt. Er is een dagens lunch en ’s avonds kan je naast à la carte ook voor een driegangenmenu kiezen.

Byns Bistro Göteborg (2)

In de buurt van Byns Bistro: Feskekôrka, Skansen Kronan, Haga,…

Welk adresje ontdekte jij eerder per toeval en bleek zo’n meevaller dat je graag nog eens terug wil gaan?