Inlandsbanan deel 3 – zuidwaarts

Inlandsbanan Zuidwaarts

Na deel 1 en deel 2 van mijn treinreis naar Zweeds Lapland met Inlandsbanan, vandaag deel 3 van de reis weer zuidwaarts langs Inlandsbanan.

Inlandsbanan zuidwaarts

Waar de meeste mensen de trein van Inlandsbanan vooral en enkel in noordwaartse richting nemen en dan ofwel via Narvik in Noorwegen, met een andere snellere trein of zelfs met het vliegtuig terugkeren of verder reizen, koos ik ervoor om het concept van slow travel ook zuidwaarts verder te zetten. Na een paar dagen in de omgeving van Gällivare en Kiruna stapte ik dus weer op het rode treintje en reisde zuidwaarts met Inlandsbanan. Van Gällivare naar Östersund en daarna van Östersund naar Mora.

Inlandsbanan zuidwaarts

Stops onderweg

Op de terugweg doe je deels dezelfde, deels andere stops. Op de foto hieronder stopte de trein zodat we wat zoetigheid en lokale specialiteiten konden aankopen aan een kraampje.

Inlandsbanan zuidwaarts

Zo stopten we ook deze keer bij de poolcirkel voor de nodige foto’s.

  • Poolcirkel
  • Poolcirkel

Nieuw was dan weer de stop bij het museum van de Inlandsbanan.

Inlandsbanemuseet Sorsele

Wat het weer betreft, hadden we meer geluk. Ik slaagde erin wat meer foto’s met blauwe lucht te nemen. En ook wat rendieren betreft hadden we meer geluk. We zagen er echt superveel! Soms liepen de rendieren over de sporen en we hadden dus wel wat vertraging, haha.

<Rendieren insta>

Östersund

Na een dagje trein, kom je aan in Östersund. Hier koos ik voor een hotel. ’s Anderdaags reisde ik vroeg al weer verder met Inlandsbanan en veel meer dan een korte wandeling in Östersund zat er niet in.

Ik keerde de winter erop wel terug naar Östersund om meer van deze stad en de omgeving te verkennen.

Van Östersund ging het verder naar Mora. Daar kwam ik net op tijd toe om midzomer te vieren! Ook bezocht ik er het museum van de Vasaloppet.

Vasaloppet Mora

Pin for later

Inlandsbanan zuidwaarts