Hotel Emma in Östersund

Hotel Emma Östersund

Vorige zomer reisde ik met Inlandsbanan helemaal naar Zweeds Lapland. Slow travel, zou je kunnen zeggen. De eerste dag bracht de trein van Inlandsbanan me tot in Östersund (Jämtland), om de volgende ochtend al vroeg weer te vertrekken naar Gällivare. Ook op de terugweg bracht ik een nachtje door in Östersund. Toen koos ik voor Hotel Emma.

Hotel Emma ligt op wandelafstand van het station (Västra) en bleek een populaire stop te zijn voor Inlandsbanan-reizigers. Het hotel ligt in de winkelstraat van Östersund. Helaas waren de winkels al dicht toen de trein arriveerde. In de onmiddellijke omgeving zijn verschillende restaurantjes en bars te vinden. Er is ook een supermarkt vlakbij.

Het ontbijtbuffet van Hotel Emma

  • Ontbijtbuffet Hotel Emma Östersund

Hotel Emma heeft geen typische hotel-ingang. Het is even zoeken op de bel. In hetzelfde gebouw zitten ook nog andere bedrijven. De kamer was comfortabel en eerder traditioneel. Je hebt er alles wat je nodig hebt maar je wordt niet omver geblazen door de kamers. Tussen de kamers zijn ook nog gezellige woonkamers te vinden waar je in alle rust een boekje kan lezen.

Wat me wel omver blies was de vriendelijke ontvangst en vooral het uitgebreide ontbijt. Op het buffet vooral huisgemaakte en lokale producten. Het gaf me een warm B&B-gevoel. Bovendien kon je er zelf wafels bakken! Er waren verschillende soorten sapjes, verschillende soorten homemade confituur, diverse gebakjes om uit te kiezen en heel veel verse producten. Kort samengevat: alleen al voor het ontbijt wil ik graag nog eens naar Hotel Emma terug!

Tip: hier vind je de beste prijs voor Hotel Emma!

Praktisch

Hoe bereik je Hotel Emma in Östersund? 

Hotel Emma ligt centraal in Östersund. Van Stortorget loop je zo Prästgatan in en dan zie je het hotel al snel aan je linkerkant liggen. Van aan het station van Östersund kan je ook rechtdoor door Prästgatan wandelen. Het hotel ligt dan aan je rechterkant, op 850 meter van het station. Je kan je treinreis makkelijk via Omio boeken.

Adres: Prästgatan 31, Östersund

Boek je kamer

Ook overnachten bij Hotel Emma? Hier vind je de beste prijs!

Andere hotels in de buurt

Booking.com

In de buurt

Pin for later

Bewaar dit artikel op Pinterest zodat je het later gemakkelijk terugvindt!

Hotel Emma Östersund

Affiliate