Café Husaren in Göteborg: de grootste kanelbullar

Haga, een van de oudste wijken van Göteborg, herbergt heel wat leuke adresjes. Vooral de Haga Nygata is een straatje dat je niet mag missen als je op citytrip bent in Göteborg! Je vindt er heel wat unieke winkeltjes met handgemaakte spullen en Zweeds design en fika-adresjes. Een van de meest opvallende is Café Husaren. Hier serveren ze de grootste kanelbullar ter wereld!

De grootste kanelbullar

Café Husaren Göteborg Haga (3)

Ik schreef eerder al over Café Saturnus in Stockholm waar ze grote kaneelbroodjes serveren maar de grootste van Stockholm verdwijnen in het niets als je deze van Café Husaren ziet! De grootste kanelbulle kreeg zelfs zijn eigen naam: de Hagabulle!

Ze zien er gigantisch uit en dat zijn ze ook. Denk de afmetingen van een kleine pizza. De Hagabulle is perfect om te delen. Ik denk dat maar weinigen zo’n grote cinnamon bun op hun eentje binnenkrijgen of het is dat ze hun lunch overgeslagen hebben.

Gezelligheid troef in Café Husaren

Café Husaren Göteborg Haga (1)

Café Husaren ligt in een van de gezelligste straten van Göteborg. In de Haga Nygata dateren alle gebouwen uit de jaren 1800. De typische architectuur met grotendeels houten huizen is goed bewaard gebleven. In het gebouw van Café Husaren zat vroeger een hoedenmaker. Nu zie je de grote kanelbullar al van ver torenhoog opgestapeld in de toonbank liggen.

Husaren is een populaire plek en het is soms even wachten op een vrij tafeltje. Meenemen of buiten op het terras zitten is ook mogelijk. Naast de gekende Hagabullen kan je er ook terecht voor andere zoetigheid, gezonde lunches, broodjes en koffie, uiteraard.

Café Husaren (4)

Praktisch

Café Husaren is elke dag open vanaf 8u. Van maandag tot donderdag blijven ze open tot 20u, van vrijdag tot zondag sluiten ze een uurtje vroeger, om 19u.

Adres: Haga Nygata 28, Göteborg
Website

In de buurt

  • Skansen Kronan
  • Haga
  • Café Kringlan
  • Hagakyrkan