Virtueel Zweden

Bushalte in Skogskyrkogården

Slaat de verveling toe? Mis je Zweden? Plan een virtueel bezoek aan Zweden! We verzamelden enkele links waarmee jij je even in Zweden kan voelen. Je kan door een museum lopen, genieten van een online tentoonstelling of gewoon even naar de prachtige natuur van Zweden kijken.

Bezoek Stockholm vanuit je zetel

Musea

  • Livrustkammaren heeft digitale tentoonstellingen aan hun aanbod toegevoegd. Ook in het Engels.

Kunst en cultuur door Google

Op deze site vind je een kleine 9000 foto’s gerelateerd aan kunst in Zweden. Naast deze foto’s kun je ook drie collecties bekijken van deze musea: Malmö Konstmuseum, Östasiatiska museet en Etnografiska museet. In die laatste twee kun je ook gewoon door het museum lopen en alle kunst bekijken wanneer je maar wilt!

Prachtige panoramas door Virtual Sweden

Met deze site kun je panoramas van je favoriete plekken in Zweden vinden. Met een beetje fantasie sta je in Drottningholm Slott of in het schitterende Birka. Naast plaatsen in Zweden kun je er ook nog andere iconische plaatsen zoals het Louvre of het Forum Romanum ontdekken!

Extra: Voor mensen met een VR-bril is dit ook een echte aanrader! Je vindt er modellen op ware grootte van middeleeuwse kerken en beelden in Zweden. 

Verken Zweden met Google Maps

Vind je de plaats die je graag eens zou bezoeken niet op de vorige sites? Probeer het eens in te geven op google maps! Je vindt er snel veel panorama’s of andere sfeerbeelden, mijn persoonlijke favoriet zijn de foto’s van Skogskyrkogården. Misschien ontdek je wel een nieuwe plek voor op je bucket list?

Het is niet omdat je dit allemaal vanuit je luie zetel kan bezoeken dat je niet meer naar Zweden zou moeten gaan. Deze sites zijn een leuk alternatief in deze coronatijden, maar van zodra het weer veilig is om te reizen zijn we natuurlijk weer echt weg naar Zweden!

Ken jij nog een stukje virtueel Zweden dat in dit lijstje ontbreekt? Laat het me weten via hello @ takemetosweden.be of via de comments. Alvast bedankt!