Turistgården House of Ven

Turistgården House of Ven

Nadat de overzetboot ons van Landskrona naar de haven van Ven heeft gebracht, wandelen we de heuvel op. Ook al is het maar een korte wandeling, voor onze bagage is door Turistgården House of Ven een pick-up service geregeld. De mist is ondertussen ook aan het opklaren en zoals ik wel vaker heb als ik op een eiland ben, voel ik me helemaal ontspannen. Als ik maar water in de nabijheid voel, altijd een meisje van de zee!

Turistgården House of Ven is de komende dagen onze uitvalsbasis. Gastheer Niels kent het eiland op zijn duimpje en samen met zijn team zorgt hij voor een zorgeloos verblijf. Bij Turistgården House of Ven kan je terecht voor culinaire verwennerij, workshops en activiteiten, wijncursussen en wijnbeleving. Turistgården House of Ven is ook een populaire plek voor bruiloften. En ook voor een workation of congress ben je hier aan het juiste adres.

Niels laadt onze koffers net uit als we boven op de heuvel bij Turistgården House of Ven zijn aangekomen. Nieuwsgierig ga ik de trapjes op van het gele, 100 jaar oude, houten gebouw. Het interieur is exact hoe ik me inbeeld dat mijn zomerhuisje er ooit uit zou zien. In de orangerie wacht ons fika. De kopjes en schoteltjes zijn een heerlijke mengelmoes van servies zoals je ze in oude Zweedse landhuizen zou voorstellen. Heerlijke loppisfynd, bedenk ik me. En uiteraard mogen de koekjes ook niet ontbreken. Wat een heerlijk begin van ons verblijf op Ven!

Fika bij Turistgården House of Ven

Lunchen bij Turistgården House of Ven

Je kan bij House of Ven ook heerlijk lunchen. We kunnen niet kiezen en besluiten om enkele stukken smörrebröd te delen (met o.a. gravadlax en gubbröra – met ei en ansjovis). Als hoofdgerecht kies ik voor dagens fångst of catch of the day. Dat blijkt schol te zijn. Er zijn op het eiland 2 vissers en House of Ven bestelt hun vis telkens bij hen. Ook de andere producten proberen ze zo veel mogelijk bij lokale landbouwers en producenten aan te kopen. Zo willen ze lokaal en duurzaam op hun kaart zetten en promoten.

Overnachten bij Turistgården House of Ven

Wij overnachten op Prästgården. Deze gastenkamers liggen op wandelafstand van het hoofdgebouw. Ze hebben dit pand pas recent verworven. De kamers zijn recent gerenoveerd. Badkamer en toilet is gedeeld/op de gang. Beneden is ook een woonkamer en een keuken waar de gasten gebruik van kunnen maken.

Je kan ook in het hoofdgebouw overnachten in de hotelkamers met namen als Kaptajnen, Fabrikanten of Advokaten. Verder zijn er ook nog 10 kamers in wat ze “skärgårdspensionatet” noemen en waar je in een jaren ’30 sfeer ondergedompeld wordt.

Ven – The Drinkable Country

Heel bijzonder was de activiteit The Drinkable Country. Naar analogie met The Edible Country zoals ik in Ormanäs kon beleven, heeft ook het eiland Ven dergelijke ervaring aan te bieden. Hetzelfde concept maar volledig anders. Ik schrijf er graag meer over in een apart artikel.

Praktisch

House of Ven is het hele jaar open en daarmee zijn ze het enige toeristische bedrijf op Ven dat het hele jaar rond open is.

Hoe bereik je Turistgården House of Ven? 

Het Zweedse eiland Ven heeft maar 1 hoofdstraat. Kom je met de ferry naar haven Bäckviken in Ven, dan kan je gewoon de heuvel naar boven wandelen. Na anderhalve kilometer zie je Turistgården House of Ven op je linkerkant.
Turistgården House of Ven verzorgt ook pick-up service voor jezelf en/of voor je bagage.

Adres: Landsvägen 193, Sankt Ibb – Ven

Boek je kamer

Op Ven vind je niet zoveel overnachtingsmogelijkheden. De meeste verhuur gaat via privé-personen. Reserveer dus zeker op voorhand! Boek hier je verblijf bij Turistgården – House Of Ven!

Andere accommodaties in de buurt

Booking.com

In de buurt

  • Spirit of Hven
  • Tycho Brahe Museum
  • Kärlekstigen

Pin for later

Bewaar dit artikel op Pinterest zodat je het later gemakkelijk terugvindt!

Turistgården House of Ven Zweden