Overnachten bij Svedtiljas op Landsort

Lotstornet Svedtiljas Landsort

Åke Svedtiljas kwam in 2011 voor het eerst op Landsort en was meteen gecharmeerd door het pilot station van het eiland. Het duurde even voor hij het pand kon aankopen maar na een grondige renovatie kan je nu in de pilot tower overnachten. En dat is eigenlijk nog beter dan overnachten in de vuurtoren want vanuit Lotstornet heb je zicht op de vuurtoren!

Ake Svedtiljas

Overnachten in Lotstornet, een oude ‘pilot tower’

Ook wie geen eigen zomerhuisje heeft op Landsort kan hier overnachten. In Lotstornet zijn 6 kamers voor telkens 2 personen. De kamers zijn basic maar voorzien van alle nodige comfort. Er zijn 2 kamers per verdieping met telkens een gedeelde badkamer. De troef van dit hotel is de unieke locatie en het prachtige uitzicht. Overnachten in de pilot tower kost ongeveer 100 euro, ontbijt inbegrepen. Daar moet je nog zo’n 15 euro bij rekenen voor de ferry naar het eiland.

Landsort - zicht op Lotstornet

Ontbijt

Voor het ontbijt werden we verwacht in het restaurant van Svedtiljas. Het ontbijt is uitgebreid en met allemaal verse producten. Aandachtige lezers zullen zien dat dit niet mijn bordje is (ik eet geen vlees) dat ik gefotografeerd heb maar van een van de andere bloggers die ook mee waren. Toppers waren het versgeperst fruitsap en de verse smoothies.

Lunch

Åke is een gerenommeerde chef en verwent de gasten in restaurant Svedtiljas met zijn kunsten. ‘s Middags lunchten we in het restaurant. Op het menu een heerlijke bouillabaisse. Åke wist te vertellen dat de kabeljauw met de lijn gevangen was en niet met netten. Duurzaamheid staat hier hoog in het vaandel. De aioli was trouwens ook erg lekker.

Diner

‘s Avonds serveerde Åke ons een heerlijk 3-gangenmenu op de bovenste verdieping van Lotstornet.  Het eten was zeer hoogstaand en voorzien van de nodige bijpassende wijnen. Eerst kregen we aardappelpannenkoekjes gegarneerd met viseitjes, bieslook, uien en aioli. Het hoofdgerecht was een perfect gebakken kabeljauwfilet geserveerd met geroosterde bloemkool.

Als dessert kregen we een crumble met bosbessen, aardbeien en frambozensorbet. Met zicht op het eiland was dit een echte droomlocatie. Als kers op de taart verscheen aan de hemel een prachtige regenboog, gevolgd door een adembenemende zonsondergang.

Regenboog boven Landsort
Reisbloggers en chef Ake nemen foto's van regenboog

Meer info over Svedtiljas vind je op hun website (Zweeds + Engels).

Pin for later

Overnachten in een pilot tower bij Svedtiljas op Landsort