Het Stadsmuseum van Stockholm

Stadsmuseet Stockholm Stadsmuseum

Eind april 2019 opende Stadsmuseet of het Stadsmuseum van Stockholm terug de deuren na jarenlange renovaties. Toevallig was ik dat weekend in Stockholm en ik kon dus niet nalaten om het nieuwe stadsmuseum een bezoekje te brengen.

Stadsmuseet Stockholm

Het Stadsmuseum van Stockholm vertelt de geschiedenis van Stockholm van 1527 (vlak voor Gustav Vasa tot koning gekroond werd) tot nu. Je ziet de stad doorheen de tentoonstellingsruimtes evolueren en groeien. Een absolute must visit voor een Stockholm-fan als ik! Het wordt allemaal op een erg behapbare manier gepresenteerd. Ik leerde in elk geval heel wat bij.

Stadsmuseet Stockholm

Stadsmuseet Stockholm is gevestigd in Södra Stadshuset, een gebouw uit 1663. Na de renovaties lijkt het gebouw luchtiger en de ruimtes groter. Uniek is ook het appartement dat je in het museum kan bezoeken. Je ziet er hoe een arbeidersgezin met 2 kinderen aan het begin van de vorige eeuw leefde. Stockholm-fans moeten zeker ook een kijkje nemen in de museumshop. Reserveer alvast wat ruimte in je koffer 😉

Stadsmuseet Stockholm

Stadsmuseet Stockholm praktisch

Het museum is gratis toegankelijk. Voor bepaalde evenementen, lezingen of tijdelijke tentoonstellingen kan wel een toegangsprijs gelden.

Openingsuren

Het Stadsmuseum van Stockholm is open van dinsdag tot vrijdag van 12u tot 18u. Tijdens de weekends is Stadsmuseet Stockholm open van 10u tot 16u. Op maandag is het museum gesloten. Check de meest recente openingstijden op hun website.

Stadsmuseet Stockholm

Hoe bereik je het stadsmuseum?

Als je van Gamla Stan via Slussen naar Södermalm wandelt, zie je het Stadsmuseum van Stockholm meteen. Kom je met het openbaar vervoer, neem dan aan Slussen de uitgang richting Södermalmstorg.

Adres: Ryssgården, Stockholm (Södermalm)

In de buurt