Blique by Nobis (Stockholm)

Designhotel Stockholm - Blique by Nobis

Stockholm heeft er (nog) een nieuw hotel bij: Blique by Nobis. Het hotel ligt in Vasastaden (op de grens met de Haga-wijk) en zit in een voormalig pakhuis van Philips. Na een grondige renovatie is het nu een modern boetiekhotel met 249 kamers, een rooftopterras en een binnenkoer met vaste foodtruck.

Designhotel Stockholm - Blique by Nobis

Design

De designer van het hotel is de befaamde Zweedse architect Gert Wingårdh. Voor wie op SVT soms naar Husdrömmar kijkt, Gert is de mannelijke helft van het presentatorsduo.

Er zijn verschillende soorten kamers, van budgetvriendelijke 1-persoonskamers tot luxueuze suites en kamers met kitchenettes. Een deel van de kamers kregen het ‘sleep tight’ of ‘sleep deeper’-label. In deze kamers zitten geen ramen. Ik had er bij het boeken niet echt op gelet en had dus een kamer zonder ramen. Hoewel ik meestal liefst een mooi uitzicht heb, stoort het eigenlijk ook niet als er geen ramen zijn. Zeker in de zomermaanden en de nachten die nooit echt donker worden kan zo’n donkere kamer een pluspunt zijn. Uiteindelijk ben je toch enkel op je hotelkamer om te slapen. Het geld dat je uitspaart is een leuk zakcentje om wat te shoppen of een keertje extra aan te schuiven voor fika.

Designhotel Stockholm - Blique by Nobis

In de badkamer word je verwend met producten van het Zweedse Byredo. Een speciale vermelding voor het ontbijt en dan vooral voor de uitgebreide keuze smoothies. Van een kleurrijk begin van de dag gesproken! In de kelder zit een mini-cinema voor privé-vertoningen (max. 20 personen) en een sauna. Het hotel organiseert regelmatig feestjes en evenementen.

Rooftop

Op het dak zit een bar/restaurant met zicht over de stad. Het restaurant is op korte tijd al zeer populair geworden dus je kan best je tafeltje op voorhand reserveren. Op de kaart vind je cocktails en Scandinavisch-Aziatisch geïnspireerde gerechten.

Blique by Nobis, praktisch

Hoe bereik je Blique by Nobis?

Het hotel ligt wat meer naar het noorden van Stockholm. De onmiddellijke omgeving van het hotel is minder toeristisch maar met de metro (T-bana of Tunnelbana) sta je zo in het hartje van de stad. Download de SL-app om de plaatselijke en snelste dienstregelingen ter plekke te kunnen bekijken. Persoonlijk vond ik de halte aan Torsplan het makkelijkste.

Adres: Gävlegatan 18, Stockholm

Boek je kamer bij Blique by Nobis

Boek hier je overnachting in het designhotel Blique by Nobis.

In de buurt

  • Karolinska Institutet
  • Lilla Ego
  • Hagaparken

Affiliate

Een gedachte over “Blique by Nobis (Stockholm)

Reacties zijn gesloten.