Overnachten bij Scandic Malmen op Södermalm

Toen ik vorige week nog voor enkele zomerse dagjes naar Stockholm ging (vooral omdat ik Birka en Skokloster Slott wou bezoeken + omdat ik zou meedoen aan de Urban Trail), zocht ik een budgetvriendelijk logies uit. Ik had enkele voorwaarden: ik wou een raam en toch een beetje ruimtegevoel in de kamer en het hotel moest redelijk centraal gelegen zijn. Uiteindelijk vond ik bij Scandic nog een ruime eenpersoonskamer voor net geen 100 euro per nacht.

Centrale ligging

Scandic Malmen ligt op Medborgarplatsen, op Södermalm. Om de hoek begint de hippe wijk SoFo en op 10 minuutjes sta je te voet in Gamla Stan. Wie liever het openbaar vervoer neemt moet gewoon de straat oversteken en je kan de metro nemen.

Het ontbijt is uitgebreid en biedt naast vers fruit en de klassieke hotelbuffetdingen ook alternatieven voor mensen die glutenvrij of lactosevrij eten.

Scandic Malmen (2)

Eenpersoonskamer

Ik had dus een eenpersoonskamer met een bed van 1m40 breed. De kamer was vrij ruim. Het bed en dan vooral de kussens waren volgens mij aan vervanging toe. De badkamer was net groot genoeg. Altijd leuk bij Scandic dat de shampoo- en doucheproducten van goede kwaliteit zijn. Ook over de douche geen klagen: je moet amper wachten tot je warm water hebt en de straal is krachtig genoeg.

Scandic Malmen (3)

Over het uitzicht van mijn kamer bij Scandic Malmen kan ik kort zijn: dat was eigenlijk triestig. Ik keek uit op een binnendak. Ook qua geluidsoverlast in het hotel is zeker verbetering mogelijk. De eerste nacht hoorde ik vrij veel en tot vrij laat lawaai. Muziek met een stevige bas. Geen idee waar het vandaag kwam. Verder was er ook een bijna continu ‘water’-geluid. Alsof de bovenburen heel de tijd aan het douchen waren. Het kon ook de airco zijn maar ik vond niet hoe ik die kon afzetten. Gelukkig was ik zo moe van het vele stappen in Stockholm dat ik toch als een roosje sliep.

Kortom: Scandic Malmen is goed als je centraal gelegen logies op Södermalm zoekt en liefst niet te veel betaalt.

Tip: hier vind je de beste prijs voor Scandic Malmen!

Affiliate