STHLM Brunch Club

STHLM Brunch Club

De STHLM Brunch Club in Vasastan in Stockholm stond al langer op mijn lijstje. Een aantal locals die ik volg op Instagram posten met regelmaat van de klok food pictures waarbij het water je letterlijk in de mond loopt. Ik wou zelf ondervinden waarom ze er zo lyrisch over waren (en waarom mensen er in het weekend tot meer dan een uur buiten in de kou voor willen aanschuiven!)

Wachtrij

Het was een stormachtige ijskoude dag in januari toen ik door Vasastan liep. Ik liep niet zomaar doelloos rond. Nee, ik had een duidelijk doel: STHLM Brunch Club! Het was een weekdag rond 11u15 toen ik er binnenliep. Het zat er afgeladen vol maar ik had geluk: aan de grote tafel was nog een plekje waar ik plaats kon nemen.

In het weekend is het soms langer dan een uur aanschuiven voor een plekje om er te brunchen! Dat de mensen dat er, zelfs putje winter, voor over hebben, zegt veel over het adresje.

Het interieur is eenvoudig. Het is een geniale mix van modern minimalistisch en enkele retro stukken. Er staan vooral kleine tafeltjes en een paar grote waar je ofwel met een grote groep vrienden kan zitten of waar je kan aanschuiven bij andere mensen. Gezellig!

Veggie burger STHLM Brunch Club

Kiezen uit de menukaart was niet eenvoudig. Ik moet dus sowieso nog eens terug om hun avocado-toast te proberen. Ik koos uiteindelijk voor de veggie burger met frietjes. Ja, het was lekker. En ja, ze zien me hier zeker nog eens terug.

STHLM Brunch Club