5 pretparken in Zweden die de moeite waard zijn

Gröna Lund - pretparken in Zweden

Een attractiepark mag niet ontbreken tijdens het plannen van een vakantie met kinderen. Take me to Sweden verzamelde informatie over verschillende unieke pretparken in Zweden: van wildlife tot thrill rides!

Jul Liseberg - Julstaden Göteborg

Liseberg

Dit pretpark in Göteborg is één van de meest bezochte en grootste pretparken in Zweden en bij uitbreiding van Scandinavië. In Liseberg is er een gevarieerd aanbod aan attracties, van de wildste rollercoaster tot rustige kinderattracties. Het park is open van het voorjaar tot het najaar. Met Kerstmis wordt Liseberg één grote kerstmarkt, een ideaal moment om het park te bezoeken.

  • Adres: Örgrytevägen 5, Göteborg
  • Openingsuren & tickets via hun website
Attractiepark in Zweden: Gröna Lund

Gröna Lund

Dit compacte pretpark bevindt zich aan de rand van het eiland Djurgården in Stockholm. Het heeft een verscheidenheid aan thrill-rides en familie-attracties, maar de meerderheid van de attracties hebben een minimum hoogte van 110 of 140 cm. Dit park is dus vooral aan te raden voor gezinnen met tieners of ouder. In de zomermaanden gaan er ook altijd concerten van Zweedse en internationale artiesten door.

  • Adres: Lilla Allmänna Gränd 9, Stockholm
  • Openingsuren & tickets via hun website.

Kolmården

Kolmården is een prachtig wildlife park met naast dieren ook verschillende soorten attracties voor jong en oud. In het park geniet je van onder andere van een safari gondola waar je boven de wilde dieren zweeft. Het park is wel een beetje aan de dure kant, een dagpas voor kinderen tussen 3 en 12 jaar kost 399 SEK en voor volwassenen betaal je 449 SEK.
Tip: koop je tickets op voorhand online, dat is goedkoper. 

Tomteland (Santaworld)

Of zoals ze het zelf noemen… het land der sprookjes! Het park is een sprookjesbos vol dieren, elfen, trollen en natuurlijk de kerstman. De focus ligt hier op animatie voor jonge kinderen, maar met een beetje verbeelding geniet iedereen van deze sprookjeswereld. Opgelet: de shows zijn enkel in het Zweeds!

  • Adres: Gesundabergsvägen 80, Sollerön
  • Openingsuren en tickets op hun website.

High Chaparral

Voor de fans van het Wilde Westen. Hier breng je een hele dag door als een echte cowboy! In High Chaparral kom je terecht in een andere wereld. Je kan er pony rijden, schermen met Zorro of genieten van een Lucky Luke show. Kortom plezier voor iedereen. Trek je laarzen maar alvast aan!

  • Adres: High Chaparral, Kulltorp
  • Openingsuren en tickets op hun website.

Ben jij een fan van attractieparken? Welke pretparken bezocht jij al in Zweden?

Pin for later

Pretparken in Zweden