Norrvikens trädgårdar, mooie tuinen bij Båstad

Norrviken trädgårder

Na een dagje in Båstad was het bijna tijd om mijn logies op te zoeken. Ik had een huisje geboekt in Torekov en besloot het schiereiland eerst nog verder te verkennen vooraleer ik van Båstad centrum naar Torekov zou rijden. Een bordje langs de kant van de weg trok al snel mijn aandacht. Het leuke aan road trips die niet strak gepland zijn, is dat je je neus kan volgen als je daar plots zin in hebt. En wat een pareltje bleek Norrvikens trädgårdar (de tuinen van Norrviken) te zijn!

Norrvikens trädgårdar

De tuinen van Norrviken, ontworpen door Rudolf Abelin

De tuinen van Norrviken zijn ontworpen door Rudolf Abelin, in het begin van de 20ste eeuw. Hij liet zich inspireren door verschillende landen en verschillende tijdsperiodes. Zo kwam hij tot zijn eigen stijl waar hij de Italiaanse baroktuintjes combineerde met een renaissance-tuin, een Japanse tuin en zelfs een kloostertuin.

Er zijn op het domein (14 hectare) verschillende tuintjes waaronder ook een moestuintje. Op 15 mei 2020 vierden de tuinen hun 100-jarig bestaan.

Norrvikens trädgårdar

De prachtige natuur van Norrviken biedt heuvelachtige paden, kliffen, losse stenen, water en ravijnen. Wees voorzichtig wanneer u buiten looppaden en plaatsen in het park op de begane grond verblijft.

Norrvikens trädgårdar

Norrvikens trädgårdar – praktisch

Bij de tuinen hoort ook een orangerie, een restaurantje en een winkeltje. Op het domein produceren ze ook hun eigen honing die je in het winkeltje kan kopen. Norrviken is zeker ook geschikt voor kinderen. Er is een speelplein, mede ontworpen door de Zweedse artiest Hasse Andersson (jawel, van “Guld och gröna skogar”).

Openingstijden

De openingstijden van dit prachtige domein zijn afhankelijk van het seizoen. In april, oktober en november is het enkel tijdens het weekend geopend. In mei en september ben je er welkom van woensdag tot zondag. En van juni tot augustus is het park dagelijks geopend.

De openingsuren zijn telkens van 10u tot 17u. Er is gratis toegang tot 18 jaar. Volwassenen betalen 130 SEK (prijzen 2020) en je kan ook een jaarkaart kopen voor 180 SEK. In oktober en november kan je Norrvikens trädgårdar gratis bezoeken.

Check de recente info op hun website.

Hoe bereik je Norrvikens trädgårdar?

Als je van Båstad naar Kattvik rijdt, via Kattviksvägen, passeer je aan je linkerkant een grote parking. Hier rij je op. Aan het einde van de weg, vind je Norrvikens trädgårdar.

Adres: Kattviksvägen 233, Båstad

In de buurt

Logeren in de buurt

Booking.com

Pin for later

Deze tip bewaren voor later? Sla deze pagina dan op, bv. via Pinterest!

Norrvikens trädgårdar