Kerst(markten) in Malmö – update 2023

Kerst in Malmö

Kerst in Malmö? Zweden bezoeken in december is net dat feeërieker. Ja, de dagen zijn kort en donker maar de kerstverlichting en de gezellige kerstmarkten maken veel goed. In het zuiden van Zweden zijn de dagen niet veel korter als bij ons. Een citytrip naar Malmö in kerstsfeer is dus zeker een aanrader. Combineer met een paar dagen Kopenhagen om helemaal in kerststemming te komen.

Niet te missen kerstmarkten in Malmö

Kerstmarkt op Gustav Adolf Torg (data 2023 nog niet gekend)

Op het grootste plein van Malmö kan je van 23 november tot 17 december 2023 kerst vieren en dit telkens van donderdag tot zondag. Je kan er terecht voor een hedendaagse kerstmarkt met kraampjes, kerstversiering en -lichtjes. Er zijn geregeld kerstkoortjes die voor extra sfeer zorgen.

Leuk is ook deze plek waar je letterlijk een beetje warmte kan geven. Heb je een jas over? Hang die dag hier voor wie het koud heeft. Hartverwarmend! Een mooi gebaar voor je medemens in Malmö, is dat niet waar kerst echt om draait?

Meer info.

Katrinetorp Landeri Julmarknad

Net buiten Malmö vind je een van de mooiste kerstmarkten van Zuid-Zweden. De kerstmarkt is er ondertussen aan de 20ste editie toe (sinds 2000). Ruim 70 kraampjes verkopen er handwerk, kaarsen, bloemen, design, kerstkabouters,…

De kerstmarkt op Katrinetorp Landeri vindt plaats tijdens het weekend van 8-10 december 2023. Op vrijdag zijn ze open van 11u tot 19u, tijdens het weekend van 10u tot 17u. Niet te missen als je in de weken voor kerst naar Malmö reist.

De toegangsprijs bedraagt 80 SEK, kinderen tot 15 jaar mogen gratis mee. Je kan er ook met het openbaar vervoer naartoe. Neem bus 54 vanaf Malmö Triangeln.

Adres: Katrinetorps allé 1, Malmö

Sankt Gertrud kerstmarkt (data 2023 nog niet gekend)

Deze authentieke gebouwen zijn een prachtige plek om wat kerstsfeer op te snuiven. Je kan hier trouwens ook een julbord, het Zweedse kerstbuffet reserveren.

Bondens egen Marknad

Op Drottningtorget wordt regelmatig een boerenmarkt gehouden. Lokale boeren verkopen er hun producten rechtstreeks aan de consument. Kleinschalig en lokaal. Eén keer per jaar houden ze ook een kerstmarkt. Dat zal in 2023 op 9 december zijn, van 9u tot 14u. Check hun Facebookpagina (in het Zweeds) voor meer informatie.

Julmarknad på Mitt Möllan

Tal van creatievelingen vullen hun kraampjes met bijzondere geschenkideetjes. Je kan er terecht op 2 en 3 december 2023, telkens van 12u tot 17u.
Adres: Claesgatan 8, Malmö

Pin for later

Originele post: 28 oktober 2019, laatste update: 28 september 2023.