Café Newt op Kungsholmen

Café Newt Kungsholmen

In het rijtje ‘favoriete adresjes in Stockholm’ mag Café Newt – food & bread – zeker een ereplaatsje krijgen. Deze bakkerij/restaurant gaat er prat op vooral voor natuurlijke ingrediënten te kiezen. De inrichting is supergezellig (donkere, warme kleuren + kaarsjes op de tafel!). Logisch dat het een van de hotspots van Kungsholmen is!

Café Newt Kungsholmen

Op de menukaart

Je kan bij Café Newt terecht voor ontbijt, fika, brunch, lunch en diner. Ze serveren ook lekkere, verse broodjes voor wie geen tijd heeft voor een uitgebreidere lunch. Sinds kort serveren ze ook een afternoon tea.

Café Newt Kungsholmen

Er is telkens een vegetarisch of veganistisch alternatief voor de lunch of het diner. De menukaart wisselt regelmatig en is afhankelijk van de seizoensproducten. Probeer zeker hun zelfgemaakte hummus en de rodebieten-ailoli die ze bij de saladebar serveren!

Café Newt Kungsholmen

Hun dagmenu (dagens rätt) is zeker een aanrader. Er is steeds keuze tussen vis/vlees/veggie. Ik had er hun vissoep en kan die alleen maar aanraden. Mooie grote stukken vis en perfect qua smaak en dat voor slechts 110 kronen (ongeveer 11 euro). De saladebar, brood, water en koffie is hierbij inbegrepen.

Praktisch

Café Newt Kungsholmen

Openingstijden

Café Newt is elke dag open. Tijdens de week al vanaf 7u, in het weekend vanaf 8u. Van dinsdag tot zaterdag blijven ze zelfs tot 21u geopend. Maandag en zondag sluiten ze om 17u.

Hoe bereik je Café Newt?

Je vindt Café Newt centraal op Kungsholmen. De kortste weg zal zijn als Hantverkargatan volgt tot aan de kruising met Polhemsgatan. Zelf verkies ik het wandelingetje langs Norr Mälarstrand tot aan Polhemsgatan.

Adres: Polhemsgatan 15, Stockholm (Kungsholmen)

In de buurt

Pin for later

Bewaar dit artikel op Pinterest zodat je het later gemakkelijk terugvindt!

Newt - food & bread Kungsholmen Stockholm