Bonusaflevering podcast The Swedest Thing met Jasper van Kuijk over Bonusland

Bonusland

In afwachting van seizoen 3 van de podcast The Swedest Thing, hebben we nog een cadeautje voor je! Een bonusaflevering over Bonusland. De Nederlandse wetenschapper, cabaratier en columnist Jasper Van Kuijk verruilde, samen met zijn gezin, Nederland een jaartje voor Zweden. Tijdens zijn verblijf in Zweden schreef hij columns voor de Nederlandse krant de Volkskrant. Die columns kregen een herwerking en voila: het boek Bonusland was geboren!

Je kan de podcast beluisteren via de link hier onder, op deze pagina of via een podcastplatform zoals SpotifyiTunes of Google Podcasts. Tip: vergeet niet je te abonneren zodat je de volgende aflevering meteen kan beluisteren!
Hieronder vind je de shownotes van deze bonusaflevering van het tweede seizoen.

Beluister hier de bonusaflevering

Shownotes

  • We hebben het met Jasper over tattoos. In zijn boek vertelt Jasper dat de Zweden gemiddeld genomen veel tattoos hebben. Spoiler: noch hij, noch zijn vrouw keerden met een tattoo terug naar Nederland.
  • Jasper zijn moeder is Zweedse. Hij ging als kind dus vaak op vakantie naar Zweden. Toch is er echt wonen nog iets helemaal anders.
  • Hij heeft het ook over winterbanden voor op het continent.
  • Zijn beste tip voor gezinnen die ook naar Zweden willen verhuizen is “begin bij de school voor de kinderen”, een tip die hij van zijn Zweedse neef kreeg.
  • Vond ik een leuke: de Delftse methode om een taal te leren. Dat is eigenlijk de taal leren aanvoelen i.p.v. bezig te zijn met grammatica. Helemaal hoe ik ook Zweeds leerde. Die grammatica komt dan automatisch later wel. Note to self: toch maar eens wat meer over die Delftse methode opzoeken.
  • We vergelijken België en Nederland ook even met Noorwegen en Zweden.
  • Er is ook ruimte voor een kritische noot: is het gras altijd groener aan de overkant?
  • Het ‘Woord van de Week’ keert ook in deze bonusaflevering terug. We lieten Jasper kiezen. Hij koos verrassend voor ‘dejtingsajt’.

De podcastaflevering duurt iets meer dan een uur dus we hebben het nog over veel meer.
Benieuwd? Luister dan zeker naar de aflevering! Veel luisterplezier!

Het boek Bonusland van Jasper van Kuijk is uitgegeven bij uitgeverij Querido en verkrijgbaar in de betere boekhandel of via bol.com.

Meer podcastafleveringen vind je hier.

Pin for later

Affiliate