Wil jij je huis typisch Zweeds inrichten?

Advertorial

De Scandi Stijl is super populair: we houden niet enkel van de eenvoud en tijdloze stijl, het is vaak ook een deel van een levensstijl. Wat meer stilstaan bij de alledaagse momenten, die eerste lentezon of een heerlijk kopje koffie. Scandi stijl gaat ook vaak rond “ontspullen”: een vintage servies, of mooie houten tafel is fantastisch, maar niet heel het huis hoeft vol te staan. Wil jij ook graag een Scandinavische inrichting bij jou thuis?

Modern, rustig én gezellig

Er is een groot verschil tussen een Scandinavische woonkamer en een kille moderne woonkamer. Ook staat Scandinavisch niet gelijk aan saai of generiek. Je maakt dus best een mix van moderne, rustige en gezellige toetsen. Hoe dan? Om je woonkamer rustig te houden, begin je met de basis: verf je muren in neutrale kleuren, eventueel met een sage groene muur, maar kies in het algemeen voor een zacht wit. Daarna is een lichte houten vloer het tweede ingrediënt van een rustgevende woonkamer. Zo kan je je oude parket schuren en vernissen in een lichte kleur. Als deze basis in orde is, kan je je woonkamer inrichten met moderne en vintage meubels. Een lichtgrijze zetel waar je heerlijk in kan ploffen past perfect! Werk het af met enkele gezellige linnen of bouclé kussentjes en een toffe vintage plaid. Combineer je nieuwe zetel met een houten vintage stoel of een houten krukje voor een grote plant. Op deze manier ziet je woonkamer er inviting en ultra cosy uit. Als je geen fan bent van te veel accessoires, vintage spulletjes, en het liever minimal houdt, kan je gezelligheid creëren met stoffen: denk aan linnen kant-en-klare gordijnen, een wit tapijt, een poefje bij je zetel of stoffen stoelen.

Wat met de accessoires?

Als je van een wat eclectische stijl houdt met kleuren en leuke hebbedingetjes, lijkt het alsof een Zweedse stijl niet bij je past. Maar niets is minder waar! Zweedse huizen zijn meestal gevuld met kleine zithoekjes, een toffe boekenplank en heel wat planten. Ook zijn de zomerhuizen vaak een plek waar je oude houten meubels terugvindt, een schommelstoel en een lange kleurrijke zitbank. Als je dus wilt experimenteren met accessoires, gaat dat helemaal. In Zweden zijn de muren en vloeren dan vaak wit, maar springen kleurrijke accessoires extra in het oog.

Ook een Zweedse badkamer?

Het neutrale en gezellige interieur kan je perfect doortrekken naar de badkamer. Zo kan je kiezen voor een houten wastafel of houten shutters voor wat gezelligheid. Maar ook een neutrale vloer met vloerverwarming maken het heerlijk vertoeven in je badkamer. Kies voor rieten mandjes als opbergers, een neutraal kleurenschema en een grote hangplant. Zo haal jij die Zweedse levensstijl ook een beetje naar jou thuis.

In samenwerking met Veneta