Kvarnpirens Konditori Göteborg

Het was een zonnige winterdag toen we in Göteborg ‘aan de overkant’ van het water aan het wandelen waren. We waren met het bootje naar Lindholmen gevaren en wandelden toen helemaal tot de kraan van Eriksberg en weer terug. Na zo’n flinke wandeling hadden we natuurlijk grote honger. Of was het eerder zin in iets zoets?

Kvarnpirens Konditori Göteborg (1)

Sleutel voor de wc

We stapten uiteindelijk bij Kvarnpirens Konditori binnen. We kozen een tafeltje aan het raam. Achter glas was het extra genieten van de warmte van de zon. Je kan er kiezen uit lichte lunchgerechten (broodjes, slaatjes,…) of iets zoets. Hoewel het bijna middaguur was, koos ik voor een stukje prinsessentaart. Heerlijk!

Om te vermijden dat toeristen binnen en buiten lopen zonder iets te consumeren maar enkel voor een toiletbezoek, is het toilet op slot. De sleutel kan je aan de kassa vragen. Slim bedacht maar wel wat omslachtig. In de praktijk leek de ene wc-ganger de sleutel aan de volgende door te geven.

Kvarnpirens Konditori Göteborg (2)

Kvarnpirens Konditori praktisch

Naast het tea-roomgedeelte kan je ook gewoon een brood of taartjes halen. Ze bakken elke dag vers brood.

Openingstijden

Café Kvarnpiren is open van maandag tot vrijdag van 8u tot 18u, op zaterdag van 9u tot 16u en op zondag van 10u tot 16u.

Hoe bereik je Kvarnpirens Konditori?

Steek het water over met de ferry en blijf langs het water wandelen. Je vindt het café vlakbij Svenska Ostindiska Kompaniet.

Adres: Belegatan 7, Göteborg

Kvarnpirens Konditori Göteborg (3)

In de buurt

  • Kraan van Eriksberg