Allsång på Skansen

Allsang pa Skansen

Al sinds 1935 (met enkele onderbrekingen) kan je in Skansen (Stockholm) naar Allsång på Skansen. Dit muziekevenement wordt sinds 1979 ook uitgezonden op SVT. Bekende artiesten komen er niet alleen hun hits brengen, ze zingen telkens ook een liedje dat tot het collectief Zweeds geheugen behoort. De tekst kennen ze vanbuiten. Voor wie de tekst niet vanbuiten kent, zijn er boekjes te koop met de liedjesteksten. Op tv krijg je de tekst karaokegewijs onderaan op je scherm.

Zweeds volksfeest

Al van in de vroege namiddag beginnen de Zweden aan te schuiven voor een plekje dichtbij het podium van Allsång på Skansen. Wat verder van het podium nemen groepen vrienden en familie enkele picknickplekjes in. Een unieke ervaring om eens mee te maken, alhoewel het bij momenten – zelfs voor mij – wat te Zweeds was.

Tip: wil je de drukte vermijden? Ga dan tijdens de zomermaanden niet op dinsdagnamiddag naar Skansen 😉

Allsång på Skansen

Stockholm i mitt hjärta

De begintune van de show is ‘Stockholm i mitt hjärta’, een echte klassieker. Ik kan het tv-programma Allsång på Skansen ook echt aanraden voor wie de Zweedse taal onder de knie wil krijgen. Doordat je kan meezingen en de tekst op tv ziet staan, leer je hoe de woorden uitgesproken worden. Liedjes zingen is sowieso een goede methode om dingen te leren.

Je leert niet alleen de taal maar je krijgt ook een groot stuk Zweedse cultuur mee. Dankzij het programma leerde ik liedjes als ‘Var ska vi sova inatt’, ‘En kväll i juni’ en andere klassiekers kennen.

Allsång på Skansen

Presentatie Allsång på Skansen

Je zou Allsång på Skansen nog best kunnen vergelijken met wat we de laatste jaren ook bij ons onder de noemer ‘Vlaanderen zingt’ zien. Alleen is het in Zweden ook nog een van de best bekeken tv-programma’s van de zomer. De laatste jaren was de presentatie in handen van Sanna Nielsen die ook voor Zweden deelnam aan het Eurovisiesongfestival met ‘Undo’. Ook Eurovisiesongfestival-winnaar Måns Zelmerlöw heeft het programma nog gepresenteerd.

Bestel hier je tickets

Bestel je tickets op voorhand zodat je zeker bent van je plekje en je de wachtrij aan de kassa kan overslaan. Check hieronder of er tickets beschikbaar zijn voor je gekozen datum en boek meteen. Je kan tot 24u op voorhand kosteloos annuleren. Bovendien heb je gegarandeerd de beste prijs (geen verborgen kosten!).

Pin for later

Allsång på Skansen