Met de veerboot naar Djurgården

Djurgården ferry

Stockholm is gebouwd op 14 eilanden. Zo’n 58 bruggen verbinden de eilandjes in het centrum van de Zweedse hoofdstad met elkaar. Je kan ook met een overzetbootje naar sommige van deze eilanden. Zo vaart er regelmatig een ferry tussen Slussen/Gamla Stan en het eiland Djurgården.

Bezienswaardigheden vanop het water

Djurgårdsfärjan (de Djurgården ferry) doet er amper 10 minuutjes over en je passeert enkele van de mooie bezienswaardigheden van Stockholm zoals Gröna Lund, de plek waar de Vasa zonk (voor de kraan in de vorm van een giraf, bij Beckholmen),… Ik vind het, zeker bij mooi weer, altijd wel leuk om even een stukje Stockholm vanop het water te beleven en even met de veerboot mee te varen.

Zicht op kastelholmen, Strandvägen en Djurgården
Djurgården ferry
Djurgården ferry

Praktisch

De populaire veerboot Djurgårdsfärjan brengt zowel inwoners van Stockholm als bezoekers van de centrale kade bij Slussen naar het eiland Djurgården en omgekeerd. De ferry vaart via het eiland Skeppsholmen naar Djurgården en maakt deel uit van het openbaar vervoer van Stockholm. Alle SL-tickets zijn geldige vervoersbewijzen.

Djurgården Allmänna Gränd

Aan de aanlegplaats zie je duidelijk wanneer de volgende ferry gaat. Ze varen voortdurend af en aan waardoor je nooit lang moet wachten.

Pin for later

Bewaar dit artikel op Pinterest zodat je het later gemakkelijk terugvindt!

Met de ferry naar Djurgården