Lockers in het station van Lund

Praktische info is ook altijd handig als je je reis plant. Toen ik in december Kopenhagen, Malmö en Lund wou combineren was het even uitzoeken hoe we dat het best konden aanpakken. We wilden zo weinig mogelijk tijd verliezen. Ons hotel lag in Malmö maar de trein uit Kopenhagen reed van Malmö meteen door naar Lund. Het handigste was dus gewoon door te rijden naar Lund, daar onze bagage even op te slaan terwijl we Lund zelf bezochten en dan ’s avonds pas in het hotel in Malmö in te checken.

Station Lund lockers

Op de Zweedse website las ik dat er lockers te vinden waren in het station van Lund. Ter plekke was het toch even zoeken. De lockers bleken namelijk in het oude stationsgebouw te zitten.

Lockers in het station van Lund

lockers station Lund

Het systeem voor de lockers is hetzelfde als dat in het station van Stockholm en Malmö. Er zijn grote en kleinere vakken waar je je reiskoffer of andere spullen die je even in bewaring wil geven kan insteken.

De uitleg op de schermen is zowel in het Zweeds als in het Engels. Je steekt je bagage in een vakje, draait de hendel zodat het vakje gesloten wordt. Het nummer van het vakje wordt dan op het scherm aangegeven. Daarna geef je je bankkaart in en betaal je. Je kan kiezen voor 4 of 24 uur. Ben je te laat, dan kan je je kastje pas openen als je het ontbrekende bedrag bijbetaald hebt.

Op het kasticket staat een code die je nodig hebt om je vakje te openen. Wil je het kastje daarna opnieuw sluiten, moet je opnieuw betalen. Ook als je tijd nog niet om is.

Ik maak regelmatig gebruik van deze lockers en vind het een erg handig systeem. Die paar euro’s betaal ik met plezier om mijn bagage (relatief) veilig te kunnen achterlaten en zonder bagage van de stad te kunnen genieten.

Tip: boek je treinreizen via Omio, een handige app waar je gemakkelijk alle opties om van A naar B te geraken kan vergelijken en boeken. Zo heb je al je reistickets op 1 plek en bovendien krijg je ook live updates van je geplande reis.