Älskade Traditioner, een van mijn favorieten op Södermalm

Älskade Traditioner Stockholm

Deze website zorgt ervoor dat ik in Stockholm, en bij uitbreiding in heel Zweden, steeds op zoek ga naar nieuwe adresjes en liefst zoveel mogelijk verschillende adresjes wil uittesten. Toch heb ik ook een paar favorieten waar ik liefst elke keer opnieuw binnenspring. Älskade Traditioner op Södermalm (of Söder, zoals de locals zeggen) is zo eentje.

Wafels

Wafels bij Älskade Traditioner Stockholm

Dé specialiteit van Älskade Traditioner zijn hun wafels. Ze serveren wafels als ontbijt, als lunch, als fika en wafels in alle mogelijke vormen: de klassieke wafel, de wafelwrap,… Deze wafel met banaan, meringue, ijs en chocoladesaus was een ware caloriebom maar zo lekker!

Milkshakes

Älskade Traditioner Stockholm

Een andere must try, al was het maar 1 keer is de freak shake. Very instagrammable maar eigenlijk er volledig over. Bovenop de milkshake ligt een koekje, een donut, heel veel slagroom,… Ter compensatie heb ik in de namiddag een fikse wandeling gemaakt.

Interieur

Interieur Älskade Traditioner Stockholm
Älskade Traditioner Stockholm
Älskade Traditioner Stockholm

Het interieur (en sommige personeelsleden) van Älskade Traditioner is helemaal retro. Er staat zelfs een jukebox. Een uniek interieur dat je zo terug naar de jaren ’60 blaast. Het toilet is ook een bezoekje waard. Ik ken geen enkel ander toilet waar een telefoon staat! Ik ken ook maar weinig toiletten waar ik al een foto van genomen heb…

Älskade Traditioner Stockholm

Fika

Naast de wafels en de milshakes kan je nog heel wat andere zoetigheden eten. Zeker in de weekends is het er gezellig druk. Je kan je bezoekje dus best op minder vanzelfsprekende tijden plannen. Van zodra het wat warmer is, kan je ook op het terras terecht.

Toonbank Älskade Traditioner Stockholm
Älskade Traditioner Stockholm

Praktisch

Hoe bereik je Älskade Traditioner?

Älskade Traditioner ligt op zo’n 3 km van Centralen, het centraal station van Stockholm. Het ligt in de wijk SoFo op het eiland Södermalm. Dichtstbijzijnde metrohaltes zijn Skanstull en Medborgarplatsen. Ik wandel meestal zelf via Götgatan en Katarina Bangata.

Adres: Södermannagatan 42, Stockholm (Södermalm)

Älskade Traditioner Stockholm
Älskade Traditioner Stockholm

Openingstijden

Älskade Traditioner is op weekdagen open van 11u tot 18u. Tijdens het weekend zijn ze open vanaf 10u.

In de buurt

Ben jij al bij Älskade Traditioner geweest? Welke wafel moet ik volgende keer proberen?

Pin for later

Bewaar dit artikel op Pinterest zodat je het later gemakkelijk terugvindt!

Älskade Traditioner Stockholm