Review: Året runt, basiscursus Zweeds

Året runt

Onlangs verscheen de nieuwe basiscursus Zweeds Året runt. Het bestaat uit een tekstboek, een oefenboek en er is ook online materiaal (zoals audiomateriaal en extra oefeningen) beschikbaar. Het unieke is dat het thematisch opgebouwd is: een hoofdstuk per maand. Zo heb je na 12 lessen niet alleen heel wat woordenschat opgebouwd maar heb je ook veel bijgeleerd over de Zweedse cultuur. Ideaal begin je met het boek in januari en werk je elke maand een hoofdstuk af tot het einde van het jaar. Het hele jaar rond dus 😉

In Året runt volg je het verhaal van een Nederlands gezin met twee pubers dat een jaar in Zweden gaat wonen. De familie loopt in haar nieuwe woonplaats tegen allerlei nieuwe, typisch Zweedse situaties aan. Hierdoor kom je veel te weten over de cultuur en gewoonten van het land. Ondertussen leer je op een speelse manier de Zweedse taal. De nadruk ligt op praktische taaloefeningen, spreektaal en uitspraak. De leerboeken kunnen zowel klassikaal als individueel gebruikt worden. In tegenstelling tot veel andere boeken om Zweeds te leren, staat de uitleg in Året runt vooral in het Nederlands. Handig vind ik ook de valse vrienden of ‘ordknut’ die in het boek staan.

Over de auteurs

De boeken zijn samengesteld door Ellen de Bot & Elsa Kleine. Ellen de Bot heeft Scandinavische talen en culturen gestudeerd. Ze geeft Zweedse les aan onder meer de Rijksuniversiteit Groningen en aan het Scandinavisch taal instituut Scandinavisch Vertaal- en Informatiebureau. Elsa Kleine studeerde archeologie en Zweeds. Sinds 2010 is ze werkzaam als zelfstandig docent Zweeds en NT2 voor diverse opdrachtgevers.

Het Zweedse alfabet

Året runt begint met een stukje over de uitspraak. Zoals je weet, heb ik Zweeds geleerd met Duolingo. Deze app besteedt best veel aandacht aan uitspraak maar ik merk dat ik soms moeite heb om woorden uit te spreken die ik nog niet (vaak) gehoord heb. Dit hoofdstuk van Året runt zorgt dat je de basisregels alvast kent. Het biedt me het stukje theorie dat bij Duolingo minder aanwezig is.

Geen voorkennis nodig

Je zou zonder voorkennis aan Året runt kunnen beginnen. Ze bouwen praktisch op zodat je al snel het geleerde in de praktijk kan omzetten. Het gaat vlot genoeg zodat het, ook als je al een mondje Zweeds praat, niet gaat vervelen. Integendeel! Ik heb me alvast voorgenomen om in 2021 elke maand even tijd te maken om het hoofdstuk in Året runt af te werken.

Podcast The Swedest Thing

Luister zeker ook naar de podcastaflevering over Zweeds leren voor beginners! De shownotes van deze aflevering vind je hier.

P.S. Beluister alle afleveringen van The Swedest Thing!

Pin for later

Bewaar dit artikel op Pinterest zodat je het later gemakkelijk terugvindt!

Året runt

Affiliate

68 gedachten over “Review: Året runt, basiscursus Zweeds

 1. Iets in mij zegt dat ik zweeds eigen moet gaan maken. Tevens ben ik verliefd geworden op het land en dus ook de taal. Heb het zelf geprobeerd via Lingo maar dat geeft geen voldoening.

  1. Het is allemaal de schuld van Selma Lagerlöff. Toen ik dat boek als kind las, wist ik dat ik ooit naar Zweden zou gaan. En man, werd ik absoluut niet teleurgesteld toen ik een 10tal jaar geleden eindelijk in het hoge (nu ja) Noorden raakte. Sindsdien zit ik met een onzichtbaar draadje aan het land vast. Mijn dagelijkse shot Zweeds krijg ik ook via Duolingo, dat klinkt heel herkenbaar 😊.

 2. Ik leerde Zweeds (en ben nog steeds volop bezig) omdat ik gefascineerd ben door Scandinavië en een boon voor Scandinavische thrillers. Ik droom ervan om een rondrit door Zweden te maken en om dan de volledige reeks van mijn favoriete schrijversduo Lars Kepler in de originele taal te kopen en te lezen.

 3. Lettersverslaafd zijnde en aan buitenlucht verslaafd zijnde is er geen betere taal om te leren dan Zweeds. De taal gebruikt meer letters dan wij, het land heeft meer “buiten” dan dat van ons. De misdaadserie zijn spannender en klinken beter, de vloeken klaterende als een fjällbeek, …

  1. Ik ben gefascineerd geworden door de serie “quicksand” sindsdien luister ik enkel nog maar naar Zweedse muziek en staat Netflix enkel nog vol met Zweedse series! Mijn plan is om ooit is naar Zweden te gaan en daar de cultuur gaan opsnuiven. En om hopelijk daar eens een concertje op te pikken van 1 van men favoriete zangers!

 4. Ik zou het graag winnen voor mijn jongste zoon. Hij heeft een paar jaren in Zweden ,Stockholm gewoond en gewerkt en wil heel graag zijn vrienden van ginder te bezoeken. Het zou leuk zijn om zijn Zweeds wat te verbeteren. Fijne dag, Judy

  1. Ik probeerde al wat Zweeds te leren met Duoligo. Maar ik hou niet zo van het digitale, ik kan er niet in bladeren en nalezen. Ik zou dus het heel fijn vinden om dit boek te kunnen winnen.

  2. Ik ben men ❤️ verloren aan Zweden. Ik voel me er thuis en hoop er ooit een mooi huisje in de natuur te kunnen kopen. Maar als ik al een aardig mondje Zweed zou spreken gaat mij inburgeren zoveel gemakkelijker zijn. Dit is mijn motivatie om het te leren.

 5. Ohohooooh! Die wil ik wel winnen!! 2 jaar geleden gingen we voor het eerst met de kinderen naar Zweden. Een deel van onze hartjes verloren we daar. Het plan is om vaak terug te gaan (we gingen vorig jaar al eens terug) en zo meer van Zweden te ontdekken. Ik oefende zelf al een beetje met Duolingo en samen kijken we dan weer vaak Zweedse series. Maar hier in de buurt wordt nergens Zweedse les gegeven. Of toch niet op momenten die combineerbaar zijn met een gezin… 😕 Oh ja, we gaan ooit ook de Euromillions winnen en verhuizen naar Zweden, dan komt dat Zweeds natuurlijk wel van pas 🤣

 6. Dit zou leuk zijn om mijn lesjes Zweeds weer op te nemen . Hopelijk na de Corona toestanden dan wat voorbereid om terug naar Zweden te gaan voor ons stageproject Thuiszorg Internationalisering 😁🙏

 7. Ik wil jouw boeken graag winnen. Wij, mijn man en ik, zijn al een jaar samen Zweeds aan het studeren, ook op les. Toen kwam Corona en gaat het wat moeilijker. Wij willen graag alles proberen om Zweeds te leren. Waarom Zweeds? Het blijft voor ons het mooiste vakantieland en dan is het zo beleefd om in het Zweeds iets te vragen. En voor de toekomst ons ” nieuwe” thuisland….

 8. We hebben een huisje in småland, ik spreek al Zweeds maar mijn vriend wil het ook leren. Het thema boek lijkt mij daar ideaal voor zodat hij ook nog wat van Zweden kan leren en mijn liefde ervoor begrijpt……

 9. Loot graag mee, mijn man en ik hopen over een jaar of 10 naar Zweden te kunnen emigreren, we willen samen daar graag genieten van de natuur en de rust en de heerlijke gewoontes van de Zweden. Wij zijn dol op lange wandelingen maken, vissen, fika en het noorderlicht. Als wij de taal nu al kunnen oefenen hebben we daar niet alleen later profijt van maar nu al als we weer op vakantie naar Zweden kunnen.

 10. Vorig jaar voor het eerst, in mijn eentje, naar Zweden op vakantie gegaan en mijn hart aan het land verloren. Ik wil er zo snel mogelijk weer naar toe, en dan ook het liefst een woordje Zweeds kunnen spreken. Was me al online aan het oriënteren, dit boek komt op het juiste moment langs en klinkt veelbelovend!

 11. Ik heb mijn Zweedse vriend vorig jaar in November in Göteborg in Liseberg leren kennen, maar helaas spreken we alleen Engels met elkaar. Het zou fijn zijn om hem op het einde van dit jaar te kunnen verrassen met een Zweedse conversatie! 🙂

 12. Al van jongs afaan verliefd op Zweden (dwz 45+ jaren) en sinds 2003 jaarlijks een paar weken rond trekken door Zweden. Het huis staat vop met Zweedse items. Er is Zweedse muziek. Ik bak Zweedse lekkernijen. Er hangt een Zweedse vlag in de tuin. Een Zweeds Välkommen bordje bij de voordeur. Een geschilderd rendier op de muur in de gang ….
  …. er klinkt alleen nog geen Zweedse taal uit mijn mond. Dus hoog tijd om daar verandering in te brengen om het “Zweedse plaatje” compleet te maken. Èn toch ook leuk om op vakantie een mondje Zweeds te kunnen praten 🇸🇪

 13. Sinds 2007 gaan we elk jaar naar Zweden, en elk jaar wordt de drang om terug te gaan sterker😍. Als een gezin van 5 waarvan de papa taallesgever is en de kids duidelijk taalgevoelig zijn wil ik als mama niet achterblijven. Ik ben nooit taalgevoelig geweest of heb ik ooit interesse gehad een taal te leren maar sinds de 1ste x dat ik naar Zweden ging is er iets beginnen groeien. Ik voel me daar thuiskomen en zo ook de drang om me in deze taal te kunnen uitdrukken.

 14. Hej, wat een leuk initiatief.
  Ik hoop al stiekem dat die onschuldige hand mijn naampje trekt🙈
  Ik ben reeds enkele keren op reis gewest naar Zweden en ben gewoon verliefd op het land, de cultuur En de mensen. Vorig jaar ben ik gestart met een cursus in avondschool, maar corona heeft toen veel roet in het eten gegooid, waardoor ik geen les meer kon volgen….😢 hopelijk zal deze cursus mij helpen om nog meer te kunnen genieten als ik de volgende keer Sverige bezoek 🤞🤞🤞

 15. Ik ben regelmatig in Zweden om een nederlands gezin te helpen met de de zorg voor hun zweedse pleegkinderen. Hoe leuk zou het zijn als ik met hen zweeds kan praten en ze kan voorlezen in het zweeds! Ook leer ik graag meer over de zweedse cultuur en wil ik graag in het zweeds kunnen kletsen met juffen, meesters, en alle zweden die ik verder nog tegenkom op mijn avonturen in dit prachtige land! De kaft van het boek ziet er trouwens prachtig uit, maakt erg nieuwsgierig, zin om erin te beginnen 🙂

 16. Ik heb duolingo vervolmaakt en volg nu les. Maar door Corona mis ik veel… dit boek zou een mooie aanvulling zijn om meer te leren tegen mijn volgende reis naar Zweden in oktober (als Corona geen roet in het eten gooit…)

  1. Jaaaaa….. in december studeer ik af en ik heb mezelf beloofd dat ik daarna weer aan de slag mag met mijn grote liefde: de Zweedse taal!!

 17. Waarom ik zou van Zweden, en bij uitbreiding het Zweeds, hou? Omwille van die eindeloze bossen, prachtige meren, idyllische rode huisjes en natuurlijk die taal: het Italiaans van het Noorden! ❤️ voor Sverige en Svenska!

 18. Sinds 2018 zijn wij (mijn vriend en ik) verliefd op Zweden. Elk jaar gaan wij erop vakantie (roadtrip) en maken zo’n 9000 km in 3 weken tijd.
  Ooit willen wij gaan emigreren en dan is de taal leren de belangrijkste en eerste stap! Door middel van dit boek kunnen wij deze eerste stap gaan maken en dat hierin de cultuur van Zweden wordt verwerkt is een leuk pluspunt!
  Wij gaan duimen! 🤞🍀

 19. Oooh! Ik zou mijn Zweeds wat willen opfrissen. Ik ben helemaal verliefd geworden op Zweden tijdens mijn studententijd daar 😍 We overwogen er te gaan wonen maar mantelzorg en koudwatervrees stak er een stokje voor 😔
  Mijn grootste droom is een vakantiehuisje daar 🤞

 20. Lijkt me leuk om het pakket te winnen voor als ik komend jaar de hele zomer naar ons huis in Zweden ga!

 21. Ik heb al verschillende boekjes geprobeerd om Zweeds te leren, maar ik merk toch dat dit niet heel soepel gaat. Ik woon op dit moment in Stockholm en wacht op mijn persoonsnummer om een cursus Zweeds te kunnen gaan volgen. De boeken zouden mij denk ik verder helpen in het ontwikkelen van mijn Zweeds en ik kan niet wachten om een gewoon gesprekje te kunnen voeren in bijvoorbeeld de supermarkt. Daarnaast heb ik deze boeken al heel lang op mijn verlanglijstje staan haha. Kortom: ik doe graag mee!

  1. Al 2 jaar lang probeer ik op eigen houtje Zweeds te leren, met matig resultaat. M.b.v. deze cursus gaat het vast beter!

 22. Het zal 1969 geweest zijn, of misschien 1970. We hadden toen schoolradio en -televisie. Via de serie Kinderen in Europa leerde je – net als in året runt – via echte mensen een land een beetje kennen. Voor Zweden is bijvoorbeeld het begrip ‘sleutelkinderen’ me bijgebleven,
  Zou zo fijn zijn om de volgende keer in Stockholm net iets meer in het Zweeds durven te praten.

 23. Graag ding ik mee met de boeken/cursus. Zweden trekt ons als familie heel erg qua cultuur en landschap. We komen er graag en zouden onder meer via deze weg ons in Zweden nog meer ‘thuis’ willen voelen.

 24. Om Zweden in deze tijd een beetje naar hier te halen. Verzot op het land en verknocht aan de taal. En heb bovendien nog een Zweeds recept voor wafels wat ik nog moet vertalen…

 25. Het is begonnen met The Bridge… Serie leidde tot een heleboel andere scandinavische series en een bezoek aan Stockholm en nadien een rondreis door zuid-west Zweden. Zo genoten van het land, maar om connectie te maken met de mensen heb je taal nodig. Met Duolingo begonnen, je challenge twee jaar geleden meegedaan, maar ik zou het graag eens allemaal op een rijtje hebben in een boek. En dan terug naar Zweden, om het eens in de praktijk te gaan uittesten.

 26. Mijn moeder heeft vroeger als kind (na de WO II) in Zweden gewoond. Wij zijn als gezin dus regelmatig op vakantie in Zweden geweest. Het leek mij altijd al fantastisch om Zweeds te kunnen praten, maar met een leerboek en cassettebandjes kwam ik niet zo ver. Een paar jaar geleden heb ik mij, tijdens een vakantie in Zweden, ingeschreven bij de Volksuniversiteit voor Zweeds. Ik vind het leuk om Zweeds te kunnen praten en verstaan en het lijkt me super om dat steeds beter te kunnen!

 27. Zelf heb ik mijn vrouw leren kennen tijdens Zweedse les. Jaarlijks gaan we op vakantie naar Zweden. Graag zou ik mijn kinderen Mats och Emil dit ook leren. Vandaar hoop ik dat we kans hebben op dit leerboek… Hälsningar

 28. Sinds een paar jaar gaan we op vakantie naar Zweden en ook elke crimi uit Zweden staat steevast in mijn watchlist. Deze zomer heb ik een poging ondernomen om via Duolingo de taal onder de knie te krijgen. Echter mis ik daarbij een handboek … Halaluja, deze give away komt dus als geroepen 😁 🙏

 29. Oh dit zou ik graag winnen! Vroeger Zweedse les gevolgd en zou het dan kunnen opfrissen. Ooit begonnen met Zweeds omdat ik het een mooie taal vind en ondertussen ook al geweest en ik zou nog heel vaak willen teruggaan. Ook leuk om meer over de cultuur bij te leren.

 30. Het lijkt me superleuk nu echt Zweeds te leren. Ik wil het al jaren, maar zelfs na het kijken van alle Zweedse crimi’s op Netflix kan ik het nog niet goed verstaan. Dit boek zou een mooie uitdaging zijn.

  1. Wat een leuke en interessante winactie! Mijn man en ik zijn ook Zweeds aan het leren, mijn man via Duolingo maar twee talen is voor mij te ingewikkeld. Start runt lijkt mij een geschiktere cursus. We hebben de afgelopen jaren al met verschillende Zweden een gesprekje gevoerd maar hopen het in de toekomst ook in het Zweeds te kunnen:)

 31. Allereerst, dank u voor de vele inlichtingen en tips die u regelmatig verstrekt , ik heb hier veel aan.
  Ik zou de taalcursus goed kunnen gebruiken omdat we komend jaar in Zweden willen gaan wonen!

 32. Deze kende ik nog niet. Wel een heel erg leuk concept. Het zou mooi zijn om het op deze manier weer op te pakken. Was goed bezig met Duolingo maar helaas niet meer bijgehouden. Dus mijn Zweeds is nog steeds niets. Motivatie om Zweeds te leren is er genoeg. Zweedse boeken lezen. Informatie makkelijker verwerken in mijn blog etc.

 33. Hej Hej Ik hoorde als kind dat mijn naam, Karin, een Zweedse naam is. Hierdoor wilde ik graag zweeds leren. Maar dat heeft nog 50 jaar geduurd eer ik begon😱

 34. Zweeds leren is voor mij een manier om de – tot nu toe – favoriete zes maanden van mijn jonge leven dichtbij me te houden. Vorige herfst/ winter kreeg ik de kans om op Erasmus te gaan naar Umeå (Västerbotten). Ik kon er maar geen genoeg van krijgen, en schreef samen met mijn zus (die daar ook op Erasmus was) zelfs een kleine reisblog over alle avonturen. De landschappen – met én zonder sneeuw, de aurora, fika, bastu, vriendelijke mensen en intellectuele uitdagingen vormen een groot gemis nu. Dankzij jouw challenge kon ik me nog eens helemaal laten gaan. Om de taal nog iets beter onder de knie te krijgen tegen het moment dat ik mijn Zweedse vrienden nog eens mag bezoeken, lijkt dit pakket i-de-aal! Dankjewel voor deze kans, Heidi!

 35. Ik zou dit boek super graag winnen aangezien er in de zomer van 2021 hoogstwaarschijnlijk een verhuis naar Zweden voor mij aankomt☺️🇸🇪 Dit boek kan mij motiveren om in stapjes te werken (en meer Zweeds te leren dan enkel een kaneelbroodje en koffie te bestellen😉) en misschien kan ik dan binnenkort met mijn vriend communiceren in zijn moedertaal, het Zweeds ☺️🇸🇪 Lycka till voor iedereen!

 36. Prachtige taal, maar met Duolingo mis ik diepgang om de taal nog beter te beheersen. Motivatie is eenvoudig, woon sinds kort in Zweden, maar op het werk is zoveel Engelstalig dat mijn leerproces achterblijft.

 37. We hopen aankomende zomer toch weer naar Zweden te kunnen en dan zou een woordje Zweeds heel praktisch zijn! Ik ben ook al begonnen met duolingo, maar daar mis ik soms wat motivatie voor.

 38. Mijn zoon werd verliefd op Zweden, vervolgens op een Zweedse en de stap daarna was verhuizen naar Zweden.
  De gedachte dat ik misschien ooit Zweeds sprekende kleinkinderen zou kunnen krijgen was voor mij de motivatie om Zweeds te gaan leren.
  Och Jag vill kunna prata med mina barnbarn😊

 39. Omdat ik van Zweden houd, zou ik graag beter Zweeds willen leren. Waarom houd ik van Zweden? Natuur, cultuur en ik vind de mensen prettig in de omgang.

 40. Door een niet aangeboren hersenletsel is het moeilijk voor ons om de taal te leren, drops werkt thematisch en zo hebben we al wat woordenschat kunnen opsteken, ik vermoed dat dit systeem wel eens de sleutel zou kunnen zijn om ook de taal in het algemeen verder te gaan oppikken!

 41. Ooh wat gaaf! Ik heb geen talenknobbel, maar nog nooit zo gemotiveerd geweest om een nieuwe taal te leren, ik vind het zo ’n mooie taal ook! Ik mis Zweden ook enorm, ga er dan ook zeker weer heen, zodra het weer kan. Mijn man en ik zijn ook aan het oriënteren om mogelijk op den duur te gaan emigreren naar Zweden, dus zou heel blij zijn met zo´n mooi pakket om Zweeds te gaan leren en zeker het extra stukje aandacht voor de spreek, lijkt me wel heel handig 🙂

 42. Oh wat zou ik dit graag winnen. Ik ben al jaren verliefd op Zweden. Wat zou het leuk zijn om de taal beter te leren en tegelijkertijd nog meer van het land zelf! Ik ga duimen.. 🙂

 43. In 2019 voor het eerst naar Zweden getrokken. Onder meer door de informatie op deze blog over Sörmland en Stockholm een schitterende vakantie beleefd. We keren er zeker nog naar terug. Hoog tijd dus om de taal te leren.

 44. In onze toekomstplannen staat er een verhuizing naar Zweden!

 45. Dik met sneeuw ingepakte bomen in het noorden, de reflectie van zonlicht in het vele water in de hoofdstad, het stille kabbelende riviertje in de felgroene bossen, gezellig samen zitten voor het vuur en een kanelbullar te eten met een lekkere caffe… en ik kan zo verder gaan over Zweden.
  Hoe leuk zou het zijn om eens niet in het Engels te moeten antwoorden, maar in de taal zelf.
  Het boek zou dus zeker welkom zijn !
  Alvast bedankt voor de site en lekkere recepten 🙂

 46. Wij hopen binnen 2 jaar naar Zweden te verhuizen.
  Mijn partner studeert dan af als dierenarts, en we zouden graag met rendieren werken in Zweden.
  Tack.

 47. Ik ben er al een jaar over bezig dat ik Zweeds ga leren omdat ik het een schitterend mooie taal vind. Gestart met Duolingo, maar ik heb meer kadering nodig. Ik ben dan ook vertaler en zou het een mooie aanwinst vinden mocht ik deze taal bij mijn werktalen kunnen voegen. Deze basiscursus zou alvast een goed begin zijn. En ja, hoe tof zou dat niet zijn om een reis naar Zweden te maken (ooit) en ‘gewoon’ Zweeds te kunnen praten.

 48. Zodat Zweden net iets minder ver weg lijkt en ik goed kan blijven oefenen voor de komende jaren. 🇸🇪🥰

 49. Ik ben vorig jaar begonnen met Zweeds leren, maar strungle er nog mee. Daarvoor zou dit boek me misschien wel kunnen helpen. De reden waarom ik Zweeds ben beginnen leren komt door mijn zomerreis 2019. Dan maakte ik een reis naar Kopenhagen- Malmö – Göteborg en Stockholm. Ben op slag verliefd geworden op Zweden en de Zweedse taal (al had ik dat ervoor ook wel) en wil zo snel mogelijk terug naar Zweden, maar dan wil ik eerst de taal kunnen ;)!

 50. Ik ben Zweeds aan het leren, omdat Zweeds gewoon een mooie taal en Zweden een mooi land is. We zijn ook van plan om naaar Zweden te verhuizen zodra we er een baan kunnen vinden 🙂

 51. Een ‘heel-het-jaar-rond’ starterspakket om Zweeds te leren; perfect om in mijn drukke leven in te plannen.
  Sinds ik in 1994 voor de eerste maal voet zette op Zweedse bodem, ben ik helemaal verkocht. Het was instant ‘thuiskomen’.
  Sinds dan ga ik geregeld terug en vertoef ik veelal in Stockholm; zo ongeveer de enige stad waar ik geen genoeg kan van krijgen.
  Ik droom er dan ook van om een (drama)therapeutisch project te doen daar. Maar daarvoor is de taal kennen natuurlijk wel essentieel…
  Ik durf te dromen! 🙂🙃

 52. Ik leer Zweeds omdat ik familie in Stockholm heb. Ben benieuwd naar deze cursus Året runt, doe daarom mee met de actie.

 53. Hej Heidi, wat een ontzettende leuke actie! Ik doe heel graag mee… dit ‘reply vakje’ is te klein om te vertellen waarom in zo graag Zweeds leer. Ben nu Zweeds ah leren via NHA en ook Duolingo. De boeken zouden zeer welkom zijn. En als ik dan , als we weer mogen reizen, eenmaal in Zweden aangekomen het eerste woordje Hej uitspreek zal ik aan je denken…
  Nu duimen! Hej då, Mandy

 54. Mijn moeder heeft als oorlogsweesje een poos in Zweden gewoond. De liefde voor Zweden is ons met de paplepel ingegeven, maar Zweeds leren helaas niet. Het lijkt me geweldig om deze taal onder de knie te krijgen. Wie weet kan ik dan ook met mijn moeder nog een gesprekje in het Zweeds voeren?🇸🇪🥰

 55. Oooh, dit zou goed van pas komen. Ik ben van dit schooljaar begonnen met Zweeds leren, want ik heb plannen om naar daar te emigreren. De taal leren is dan een must vind ik. Dit zou dus zeer goed van pas kolen. 🤞🏻

 56. Ik vind een nieuwe buitenlandse taal leren pittig, maar wil heel graag Zweeds leren. Deze basiscursus zou wellicht mij goed kunnen helpen! Ik ben al jaren groot fan van het land en ken veel uithoeken inmiddels. Leuk inititief, deze actie! Ben erg nieuwsgierig naar deze cursus.

 57. ❤️❤️❤️❤️❤️ ZWEDEN en wil de taal leren om me te kunnen inburgeren

 58. Na jarenlange citytrips te doen ,samen met mijn mama, doorheen Zweden is de tijd misschien es rijp om meer te leren over de taal. Ik kan al gata, station, båt, lax, fika en tak, …. oeps dan houdt het op. Dus echt eens tijd om er werk van te maken, enkel dat ene duwtje ontbreekt bij mij steeds.

 59. Verliefd op Zweden! Ik heb niet de woorden om beter uiting te geven aan het gevoel dat ik krijg van Zweden. Als ik daar ben, ben ik gelukkig en vrij (vrij logisch als je vakantie hebt 😊), maar het is meer als thuiskomen in hoe ik de wereld graag zie (meren en bomen) en helemaal tot rust komen.

 60. We hebben er een huis en ik zou zó graag met mijn buurmeisje wilen praten maar dat loopt nu nog via haar ouders of via mijn man, daarnaast wil ik als juf de taal goed spreken!

Reacties zijn gesloten.