Podcasts over Zweden

Podcasts over Zweden

Sinds ik, samen met Amy, de podcast The Swedest Thing maak, beluister ik wel vaker een podcast. Die podcasts gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en regelmatig zitten daar ook podcasts over Zweden tussen. Tijd voor een overzicht! Uiteraard krijgt onze eigen podcast ook een ereplaatsje in dit lijstje!

  • The Swedest Thing – hoef ik hopelijk niet meer aan je voor te stellen? Mocht je nog niet geluisterd hebben, dan moet je dat nu echt wel snel gaan doen! (P.S. Seizoen 2 komt er bijna aan!)
  • Opgejaagd door Jennifer Pettersson, een Zweedse die al 20 jaar in Nederland woont en naar het Nederlandse schoolsysteem en de kinderopvang kijkt met Scandinavische ogen.
  • The Earful Sweden door Oliver Gee – Engelstalige podcast over Zweden. Oliver woont in Parijs en is getrouwd met een Zweedse.
  • Fikadrottning door Tini Ismail, een expat die in Zweden woont en vertelt over haar ervaringen in haar nieuwe thuisland.

Zweedse podcasts

Voor wie Zweeds spreekt of leert, heb ik ook een lijstje met enkele Zweedse podcasts waar ik naar luister:

Benieuwd naar welke podcasts jij luistert! Heb je nog tips over podcasts over Zweden (mag ook een aflevering zijn die over Zweden gaat) mag je het steeds laten weten!

Pin for later

Podcasts over Zweden