Moose Ostend, een beetje Scandinavië in Oostende

Een paar weken geleden introduceerde ik hier een nieuwe rubriek waarbij ik ook over de grenzen heen, stukjes Zweden ga opzoeken. Zo ging ik al eten bij Aquavit in Londen (ze hebben sinds deze week trouwens hun eerste Michelinster binnen!). Vandaag is een gloednieuw adresje uit Oostende aan de beurt. Gloednieuw mag je letterlijk nemen want Moose Ostend opende pas gisteren de deuren!

Moose Ostend

Ik passeer tijdens het joggen vaak langs het pand waar dit nieuwe Scandinavische adresje gehuisvest is en ik had de openingsdatum dan ook in het groot in mijn agenda staan. Vanmorgen was het zover en trakteerde ik mijn moeder daar op een uitgebreid ontbijt. Reserveren is trouwens aan te raden want wij kaapten het laatste beschikbare tafeltje weg!

Moose Ostend (5)

Scandinavisch ontbijt

Je kan uit 3 ontbijten kiezen: een ‘gewoon’ ontbijt, een luxe ontbijt en een Scandinavisch ontbijt. Wij gingen voor het luxe ontbijt en het Scandinavische ontbijt. Het gewone ontbijt bestaat uit 3 of 4 broodjes, koffie, thee of warme chocomelk, glaasje versgeperst fruitsap, smoothieglaasje, yoghurt met granola en vers fruit en zoet + hartig beleg.

Moose Ostend (1)

Bij het luxe ontbijt serveren ze daarbij ook nog toast met zalm en een eitje. Het Scandinavische ontbijt bestaat ook uit koffie, thee of warme chocomelk, een glaasje versgeperst fruitsap (persoonlijk zou ik deze liever zonder ijsblokjes krijgen), een kommetje grød, Fjörd brood met gerookte zalm en mierikswortel en een pannenkoekje met esdoornsiroop.

Moose Ostend (6) Moose Ostend (7)

De ontbijten zijn erg verzorgd en vrij uitgebreid maar best prijzig (ik betaalde 45 euro voor een ontbijt voor 2 personen) dus niet iets voor elke dag maar een echte aanrader als je wat te vieren hebt of jezelf eens in de watten wil laten leggen. De bediening is zeer vriendelijk. We hebben genoten! Het interieur zal liefhebbers van Scandinavisch design zeker aanspreken.

Lunchen

Moose Ostend (4)

Wie zoekt naar een authentieke Scandinavische ervaring blijft mogelijks op zijn (figuurlijke) honger zitten. De lunchkaart biedt zowel gerechten met een Nordic Cuisine-insteek maar kijkt ook even naar het zuiden. Ze serveren bijvoorbeeld ook tapas. De gevarieerde kaart zorgt er wel voor dat je makkelijk vrienden die niet zo into de Scandinavische keuken zijn kan meenemen. Ik zag bijvoorbeeld ook courgettini op de kaart staan. Straks eens kijken in mijn agenda wanneer ik er een lunchafspraak kan inplannen 😉

Ahja, mijn grootmoeder zegt altijd dat je de echte kwaliteit van een zaak weerspiegelt ziet in de inrichting en de netheid van het toilet en dat was hier zeker top.

Moose Ostend (8) Moose Ostend (9)

Fika?

Misschien verrassend maar op de menukaart is het woordje fika niet terug te vinden. Toen ik zag dat Moose er zou komen, zag ik me er nochtans al zitten met een prinsessentaart of kladdkaka. Ik hoop stiekem dat ze dit concept dus nog zullen introduceren. Mochten ze binnenkort graag nog kanelbullar op hun kaart zetten, dan kan ik dit receptje wel aanraden. Ik wil echt iedereen aan de fika krijgen 🙂

Shoppen bij Moose Ostend

Moose Ostend (3)

Je kan bij Moose Ostend niet alleen eten, je kan er ook terecht om leuke hebbedingetjes te kopen. Je kan er shoppen zonder dat je er iets komt eten. Ook in de kelder is een gezellig shop-hoekje ingericht. Die Scandinavische geïnspireerde stijl is echt helemaal mijn ding: een minimalistische look die ze toch warm en gezellig (hoor ik daar het trendwoordje ‘hygge’?!) maken door gebruik te maken van natuurlijke materialen zoals hout en wol. Me like!

Kortom: met Moose Ostend heb ik er een nieuw vast adresje bij!

Moose Ostend (2)

Meer adresjes uit Oostende vind je op Living by the Sea.

2 gedachten over “Moose Ostend, een beetje Scandinavië in Oostende

  1. Hoe mooi ziet dat er daar eigenlijk uit zeg! Ik wil ook suuuupergraag het Scandinavisch ontbijt gaan uitproberen…

Reacties zijn gesloten.