Lunchen bij Tonka, Umeå

Tonka Umeå

Tonka in Umeå is zo’n adresje waar ik regelmatig zou binnenspringen als het in mijn thuisstad was. Ik lunchte er toen ik op persreis was in Umeå. Ik herinner me nog het prachtige uitzicht over Umeälven, de gezellige sfeer en de lekkere fiskgryta. Rond lunchtijd is het er vrij druk. Het lijkt wel de favoriete lunchplek van alle kantoorbediendes uit de omgeving. Gelukkig vonden we vrij snel een plaatsje. In de zomer lijkt het zonneterras me ook een fantastische plek om te vertoeven. Hiervoor moet ik dus nog eens terug.

Bij Tonka serveren ze lichte lunchgerechten zoals salades en open sandwiches. Ik kan hun fiskgryta dus alvast aanraden. Op hun site kan je ook de weekmenu raadplegen. Er is steeds iets voor vleeseters, visliefhebbers en vegetariërs. Bij het dagmenu hoort ook een salad bar, water + koffie (en zelfs een mini-muffin) is inbegrepen. Misschien niet onbelangrijk: ze hebben er ook een kleine selectie dessertjes. Bovendien kan je er kiezen voor takeaway.

Er is ook een tweede adresje: Tonka Bistro Café. Dit zit meer in het centrum van de stad.

Praktisch

Hoe bereik je Tonka in Umeå?

Wandel langs de oevers van Umeälven in Oostelijke richting en net voor Bildmuseet vind je Tonka op de benedenverdieping van een kantoorgebouw.

Adres: Strandgatan 24, Umeå

Tonka Bistro Café: Storgatan 51, Umeå

Openingstijden

Je kan er op weekdagen lunchen tussen 11u en 14u. Op woensdag en donderdag zijn ze ook ’s avonds open van 17u tot 22u. Op vrijdag van 17u tot middernacht en op zaterdag van 16u tot middernacht.

Tonka Bistro Café is elke dag open vanaf 10u. Doordeweeks zijn ze open tot 20u. In het weekend zijn ze open tot 17u.

In de buurt

Pin for later

Bewaar dit artikel op Pinterest zodat je het later gemakkelijk terugvindt!

Met dank aan Visit Umeå