Lunchen bij Flickorna Helin Skånska Gruvan op Djurgården

Flickorna Helin Voltaire

Op Djurgården valt het sprookjesachtige kasteel waar Flickorna Helin (De Meisjes Helin) zitten meteen op. Hier serveren ze een uitgebreid aanbod aan huisgemaakt gebak, broodjes, cakes, sandwiches, sapjes en smoothies. Je kan er ook terecht voor heerlijke dagschotels. Ze laten zich graag inspireren door de wereldkeuken en hebben ook aandacht voor vegetarische gerechten.

Flickorna Helin Voltaire

In de zomermaanden is het heerlijk genieten op hun terras met zicht over Djurgårdskanal. In de wintermaanden steken ze binnen de open haard aan.

Flickorna Helin Voltaire

Skånska Gruvan, een sprookjesachtig gebouw

De naam van het gebouw is letterlijk vertaald “Skåne’s ondergrondse mijn”. Het is ontworpen door de architect Gustaf Wickman en is gebouwd (zoals wel meer gebouwen op Djurgården) voor de Stockholm Exhibition in 1897. Het was toen een paviljoen voor een groep vertegenwoordigers uit de baksteen-, suiker-, cement- en kolenindustrie uit Skåne in Zuid-Zweden. Het gebouw dankt zijn naam verder ook aan de replica van een bodemmijn die daar toen werd blootgelegd. Vandaag is er geen spoor meer van. Na een brand in 1977 was het gebouw verwoest. Pas 22 jaar later starten ze met de herstellingswerken.

Praktisch

Hoe bereik je Flickorna Helin?

Flickorna Helin ligt aan de noordkant van het eiland Djurgården. Wandel vanaf de brug naar het eiland (Djurgårdsbron) naar links (en blijf altijd links volgen) tot je het kasteelachtige gebouw ziet opduiken.

Dichtstbijzijnde halte voor het openbaar vervoer: Nordiska museet/Vasamuseet.

Adres: Rosendalsvägen 14, Stockholm

Openingstijden

Flickorna Helin is elke dag open van 9u tot 17u. Op zondag openen ze een uurtje later en zijn ze open van 10u tot 17u.

In de buurt

Pin for later

Bewaar dit artikel op Pinterest zodat je het later gemakkelijk terugvindt!