Grodan: klassieke Zweedse-Franse keuken

Grodan Stockholm

Op mijn lijstje uit te proberen adresjes stond Grodan al een tijdje bovenaan te prijken. Dit restaurant, dichtbij Stureplan, met Frans-Zweedse keuken wordt overal bejubeld. Het was dus een adresje dat ik graag voor een speciale gelegenheid bewaarde. Toen ik mijn moeder voor Moederdag meenam naar Stockholm, leek dit me het perfecte moment om een tafeltje te boeken.

Le Grenouille

Reserveren is echt wel aan te raden. Hoewel het restaurant meerdere zalen heeft, was het toch volledig volzet. We kregen een tafeltje in de bakfickan, een gezellig zaaltje vlakbij de keuken. Het restaurant heette vroeger Le Grenouille maar dat lag blijkbaar niet zo makkelijk in de mond bij het Zweedse cliënteel. En dus besloten ze voor Grodan, Zweeds voor ‘de kikker’ te gaan. Er is ook een wijnbar en tijdens de zomermaanden kan je ook op het terras terecht.

De menukaart van Grodan

Op de kaart staan zowel vlees- als visgerechten. Ook vegetariërs kunnen uit meerdere gerechten kiezen. De zeevruchtenschotels bleken er erg populair. Zelf koos ik voor een pastasalade met roze garnalen, room, limoen en chili. Mijn moeder koos voor de Fish Casserole wat een heerlijk vissoep gebaseerd op kreeftensoep en met grote stukken verschillende soorten vis en mosseltjes. Dit werd geserveerd met extra croutons en aioli. Je leest het al: ik was enthousiast over mijn verrassende pasta maar ik denk dat ik volgende keer ook voor de vissoep zou gaan. De serveerster kwam trouwens melden dat ze zeker nog een tweede keer kon bijscheppen en dat dit in de prijs inbegrepen is. Ook inbegrepen is trouwens kraantjeswater maar dit is over het algemeen zo in Zweden.

Pavlova bij Grodan

Als dessert kozen we beide voor een Pavlova. En wat voor één! Met verse frambozen, passievrucht en wat slagroom voelden we ons op slag in dessert heaven. Zeker een aanrader voor wie van klassieke gerechten houdt en liever stevige porties krijgt.

Praktisch

Hoe bereik je Grodan?

Restaurant Grodan ligt in Östermalm, de chiquere wijk van Stockholm. Grodan ligt op een paar honderd meter van Stureplan. Dichtstbijzijnde metrohalte is Östermalmstorg.

Adres: Grev Turegatan 16, Stockholm

Openingstijden

Grodan opent elke dag om 12u. Check de recente openingsuren op hun website. Reserveren is trouwens aan te raden!

In de buurt

  • Villa Dagmar
  • Nyko Kitchen
  • Nybrogatan 38
  • Dramaten

Pin for later

Bewaar dit artikel op Pinterest zodat je het later gemakkelijk terugvindt!

Restaurant Grodan, Stockholm