Foam Stockholm, lunchen voor wie van kleur houdt

In mijn zoektocht naar adresjes in Stockholm waar ik wat kon werken, kreeg ik van iemand de tip om eens bij Foam binnen te springen. Foam ligt op Östermalm en is er een beetje de vreemde eend in de bijt. De meeste adresjes op Östermalm hebben een eerder klassieke inrichting. Bij Foam mag het allemaal wat kleurrijker.

Foam Östermalm (1)

Foam bekent kleur

Foam ligt op de hoek van de Jungfrugatan en Karlavägen. Er zijn binnen een paar tafeltjes en een grote bartafel aan het raam. Achter het hoekje vind je nog enkele tafeltjes met zetels. Ik zou Foam niet echt aanraden als plek om wat te gaan werken. Misschien is het er buiten lunchtijd wat aangenamer om te werken. Het lijkt me wel een aangename plek voor een korte vergadering. Zeker als je een plekje in de zeteltjes weet te bemachtigen.

Foam Östermalm (2)

Lunchen bij Foam Stockholm

Foam serveert uiteraard ook fika. Zelf koos ik voor de lunch. Er is een beperkte kaart. Je bestelt aan de toonbank en krijgt een bestelnummer mee. Als je eten klaar is, komen ze dit brengen. Mijn slaatje was er verrassend snel. Ik had honger dus speelde het wel binnen maar volgende keer zou ik toch iets anders kiezen. Het was weinig speciaal en ik zou bijna durven zeggen dat het weinig smaak had. Het dessertje maakte veel goed.  Gebuisd zijn ze niet maar het mag hier ook eens wat kritisch. Eerlijk, als je voor de eerste keer in Östermalm bent, kan je beter een ander adresje uitkiezen, denk ik.

Foam Östermalm (4)

In de buurt

Noot: ik heb getwijfeld om dit adresje/artikel te delen. Ben je zelf al in Foam geweest en was je wel enthousiast, dan hoor ik het graag! Over smaken valt niet te twisten en het is niet omdat ik het er minder vond, dat jij dat ook zou vinden.