Eken Bar & Matsal in Södermalm

Met de werken rond Slussen die nog wel even zullen duren is het elke keer weer een verrassing hoe je als voetganger of fietser van Gamla Stan naar Södermalm geraakt. Deze keer viel het terras van de Eken Bar & Matsal van het Hilton Hotel bij Slussen me op. Wat een topplek is dit om te zitten! Overdag zit je heerlijk in het zonnetje en ’s avonds word je getrakteerd op de zonsondergang.

Eken Bar Matsal

Cocktail met whiskey

Ik drink zelf geen whiskey maar er werd me ingefluisterd dat je hun nieuwe cocktail Cloud no 07 absoluut moet proberen. In de cocktail zit onder andere Zweedse whiskey van Mackmyra en honing van de eigen bijen van het hotel! Op het dak van het hotel kweken ze blijkbaar bijen. Als je whiskeyliefhebber bent en binnenkort in Stockholm bent, weet je dus waarheen.

Op de eerste rij voor de zonsondergang

Sunset Slussen

Het terras is trapsgewijs opgebouwd en ook wie gewoon passeert maar zich niet op het terras van Eken Bar & Matsal wil zetten, kan op de trapjes voor het terras van hetzelfde prachtige uitzicht over de stad genieten. ’s Avonds zit je hier op de eerste rij om naar de zonsondergang te kijken. Eken Bar & Matsal is een erg populaire plek en zeker bij zonnig weer is het drummen om een plekje op het terras te bemachtigen!