Bakverket – de hele dag door ontbijten

Bakverket Stockholm

Update juni 2020 – Bakverket is helaas gesloten. Van zodra dit pand in Bondegatan 59 een nieuwe invulling krijgt, probeer ik eens langs te gaan.

Dagens Nyheter verkoos Bakverket enkele jaren geleden tot beste breakfast spot van Stockholm. Bovendien hoorde ik dat je bij Bakverket de hele dag door kon ontbijten. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Ik sliep in Motel L en had geen ontbijt in het hotel bijgeboekt, speciaal om adresjes als Bakverket te kunnen bezoeken!

Ontbijt, de hele dag door

Het was een laat ontbijt. Ik denk dat ik rond 11u bij Bakverket binnenstapte. Bestellen doe je aan de toonbank. De menukaart staat in het Zweeds op een schoolbord geschreven. Ik sprak nog geen Zweeds toen en koos dus maar voor het grote ontbijt. Zoals je op de foto kan zien was dat een vrij uitgebreid ontbijt! Ik kreeg een vers sapje, een warme drank, havermout, een kommetje met yoghurt, een kommetje met sla, een schaaltje met boter, een lekker en versgebakken stuk stokbrood en kaas en hesp. Ik betaalde ongeveer 12 euro en had met mijn ontbijt ook meteen geluncht.

Naast de uitgebreide keuze voor ontbijt kan je bij Bakverket ook terecht voor fika en lunch. Alles is met veel liefde bereid en de geur van versgebakken brood komt je al snel tegemoet. Ik was er op een doordeweekse dag in maart en het was vrij rustig maar tijdens het weekend staan ze vaak tot buiten aan te schuiven. Tijdens de zomermaanden kan je ook op het terras van Bakverket plaatsnemen.

SoFo

Bakverket ligt in de hipste van de hippe buurten. SoFo staat voor de buurt ten zuiden van Folkungagatan. De buurt begint steeds meer naamsbekendheid te krijgen en dus ook meer toeristen die de wijk verkennen. Bakverket is een erg populaire plek onder de locals die er komen om koffie te drinken, te ontbijten, te brunchen of lunchen, de krant te lezen,… Na je ontbijt bij Bakverket is het zeker de moeite waard om eens in de winkeltjes te snuisteren in de omliggende straten.