B.A.R. voor ‘foodies on a budget’

B.A.R. Blasieholmens Akvarium och Restaurang

B.A.R. of Blasieholmens Akvarium och Restaurang zoals het restaurant voluit heet, was mijn eerste culinaire kennismaking met Stockholm. Het populaire restaurant ligt net achter de hoek van het Grand Hotel. Een adresje dat in meerdere reisgidsen aangeraden staat als topper voor foodies on a budget.

Open keuken

B.A.R. maakt deel uit van de Lux-familie van topchefs Henrik Norström, Peter Johansson en Daniel Frick. Ze gaan er prat op met dagverse producten te werken. Authenticiteit en openheid zijn hier geen loze begrippen. De gasten in de zaal kunnen een blik in de open keuken werpen.

B.A.R. Blasieholmens Akvarium och Restaurang

De inrichting van B.A.R. doet industrieel aan en geeft het gevoel dat je in een kantine zit. Een chique kantine, dat wel. Ik had gehoord dat je best kon reserveren maar omdat ik alleen ging eten, hoopte ik nog een plekje te kunnen bemachtigen als ik vroeg genoeg ging. Dat lukte maar ik zou in het vervolg voor de zekerheid toch reserveren want tegen dat ik aan mijn dessert begon, zat het restaurant goed vol.

De menukaart van B.A.R.

Elk seizoen verandert de menukaart. Naast de vaste menukaart, kan je ook specials van de dag bestellen. Op de spiegel staat welke gerechten beschikbaar zijn. Het aanbod wordt bepaald door de dagverse leveringen. Je kiest dus iets vanop de menukaart of stelt je eigen gerecht samen.

B.A.R. Blasieholmens Akvarium och Restaurang

Op het menu vind je vooral visgerechten maar ook vegetariërs en vleesliefhebbers zullen iets naar hun zin vinden. Zelf ging ik voor de pasta met zeevruchten en ik herinner me de zachte smaak van de sint-jacobsnootjes nog alsof het gisteren was (hoewel het ondertussen al even geleden is). Linguine di Mare, verrassend met een tomatensausje. Perfect gekruid. En zeevruchten die je ook echt zeevruchten kan noemen: scampi, mosselen en kokkels, krab en en dus de sint-jacobsnootjes. Zeker een adresje waar ik nog terugkeer!

B.A.R. praktisch

B.A.R. Blasieholmens Akvarium och Restaurang

Openingsuren

Check de recente openingstijden op hun website.

Hoe bereik je B.A.R.?

Blasieholmen is het schiereilandje tussen Kungsträdgården en Strandvägen. Je vindt het restaurant in de straat achter het Grand Hotel, op de hoek met Teatergatan. Dichtstbijzijnde metrohalte is Kungsträdgården.

Adres: Blasieholmsgatan 4A, Stockholm

In de buurt

Pin it

B.A.R.