B.A.R. voor ‘foodies on a budget’

Posted in Stockholm by

B.A.R. of Blasieholmens Akvarium och Restaurang zoals het restaurant voluit heet, was mijn eerste culinaire kennismaking met Stockholm. Het restaurant ligt achter de hoek van het Grand Hotel. Het adresje werd in meerdere reisgidsen aangeraden als topper voor foodies on a budget.

B.A.R. (1)

Open keuken

B.A.R. maakt deel uit van de Lux-familie van topchefs Henrik Norström, Peter Johansson en Daniel Frick. Ze gaan er prat op met dagverse producten te werken. Authenticiteit en openheid zijn hier geen loze begrippen. De gasten in de zaal kunnen een blik in de open keuken werpen.

De inrichting van B.A.R. doet wat industrieel aan en geeft een beetje het gevoel van in een kantine te zitten. Een chique kantine, dat wel. Ik had gehoord dat je best kon reserveren maar omdat ik alleen ging eten, hoopte ik nog een plekje te kunnen bemachtigen als ik vroeg genoeg ging. Dat lukte maar ik zou in het vervolg toch voor de zekerheid reserveren want tegen dat ik aan mijn dessert begon, zat het restaurant goed vol.

B.A.R (2)

De menukaart van B.A.R.

Elk seizoen verandert de menukaart. Naast de vaste menukaart, kan je ook specials van de dag bestellen. Op de spiegel staat welke gerechten beschikbaar zijn. Het aanbod wordt bepaald door de dagverse leveringen. Je kiest dus iets vanop de menukaart of stelt je eigen gerecht samen.

B.A.R (3)

Op het menu vind je vooral visgerechten maar ook vegetariërs en vleesliefhebbers zullen iets naar hun zin vinden. Zelf ging ik voor de pasta met zeevruchten en ik herinner me de zachte smaak van de sint-jacobsnootjes nog alsof het gisteren was (hoewel het ondertussen al even geleden is). Linguine di Mare, verrassend met een tomatensausje. Perfect gekruid. En zeevruchten die je ook echt zeevruchten kan noemen: scampi, mosselen en kokkels, krab en en dus de sint-jacobsnootjes. Zeker een adresje waar ik nog terugkeer!

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like